Monitorovanie zvuku v realnom case
hladam software (pripadne sposob riesenia) na "odpocuvanie" zvuku v realnom case. vhodne by bolo nieco platformovo nezavisle (na jednej strane je linux, na druhej windows). uz som rozbehal nas (network audio system), ale jeho "funkcnost" mi pripada trochu obmezdena. potrebujem nieco v zmysle "pridem, spustim aplikaciu a pocuvam co sa "deje" v monitorovanej miestnosti". pripadne som este rozmyslal nad nejakym streamom, ale to mi pride ako "delo na vrabca"...
vdaka
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
http://www.spionshop.terabit.sk/odposluch-plostice-c-41.html
http://www.spyshop.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=67&Itemid=58
Na toto nepotrebuješ počítač, žiadny debilný nedostupný driver. Keď si vyberieš vysielaciu frekvenciu zodpovedajúcu napr. 2,4 GHz pásmu, máš takmer istotu, že ťa sledovaný subjekt neodhalí. Ukryť to môžeš hocikde, no moje obľúbené miesto je elektrická rozvodná kabička na stene - je tam zdroj energie a ľudia do toho rýpu málokedy. Malou úpravou ploštice sa to dá napojiť na 220 V. Pamätaj na to, že tá ploštica má minimálnu spotrebu, takže s odvodom prebytočného tepla nie je problém.
ak chces vykonavat legalny odposluch za ucelom napriklad monitorovania ochrany objektu, tak ta vzhladom na pomer (kvalita+vykon)/(cena+prevadzkove_naklady) vyjde lepsie pouzit hotovu technologiu s netcam ktora je na to urcena. predsa len niektore "web"kamery sa daju napojit priamo na internet alebo intranet, maju nastavovanie pohladu a zaostrenia a dokonca obojstranny prenos zvuku. mimochodom, vecsinou v nich ajtak bezi linux aj s apache a daju sa dat do nakladov :)
ale ak chces len zistit kto ti sedi za kompom a co si hundre pod nos, tak mas smolu, lacne mikrofony stoja za milu jarmilu a tym padom by si na takuto blbost preinvestoval nemale prostriedky.
dalsie moznosti ako online pomoc uzivatelom cez komp nebudem rozoberat, telefon je telefon.
ale ty to chces asi len na spehovanie, ze? ano, aj to sa da ale zial podla nasich zakonov je to nelegalne.
skôr by som odporučil buď hudobniny alebo špecializovaný obchod zameraný na priemyselné technológie. Teda tam, kde nenosia brigádnici firemné tričká.