Odisiel komp, co kupit?
Idem kupit komp ale neviem sa rozhodnut. ci 32 alebo 64 bit, atd. Nebude to komp na hry, len surfovanie po nete, pozeranie filmov, pisanie textov, skype. To co bolo doteraz vykonostne stacilo ale nechcem kupovat z bazaru takze novy komp, ale slabsiu zostavu. Moje predstavy su asi taketo (ceny su s dph, mam tu ponukovy list taze ceny su aktualne):
Zdroj EuroCase 350W ... 670,-
Maticna doska ... cca. 1500,-
Procesor ... cca. 1500,-
Disk Hitachi DeskStar 80 GB, 7200ot, 8MB S-ATA II ... 1500,-
Napalovacka ... cca. 1000,-
Grafika GeForce N6200 ... cca 1300,-
Sietovka realtek 8139D ... 170,-
Spolu cca 7650,-, Co si o tom myslite?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Kup si (ak mas zaujem) dosku s integrovanou grafikou , urcite sa hravo vyrovna Rive TNT2 ,co si mal doteraz. Ked budes mat viac penazi kupis lepsiu grafiku.
Naco sietovka? Ta je dnes uz na vsetkych doskach integrovana.
MSI PM8M3-V H za 1500sk (podpora aj pre 65nm intely s jadrom Cedar Mill)
Celeron D EM64T 2,66Ghz za 1320sk
takze mam 64bit + dosku s integrovanou Via Unichrome 3d pro za lacny peniaz.
mozes mi povedat ci mam teda pokazeny pocitac alebo je nieco mojmu operacnemu systemu?
$ cat /proc/cpuinfo
processor : 0
cpu : 7447A, altivec supported
clock : 1249.999995MHz
revision : 0.2 (pvr 8003 0102)
bogomips : 82.94
timebase : 41620907
platform : PowerMac
machine : PowerMac10,1
motherboard : PowerMac10,1 MacRISC3 Power Macintosh
detected as : 287 (Mac mini)
pmac flags : 00000010
L2 cache : 512K unified
pmac-generation : NewWorld
pozri ratingy roznych procesorov - http://en.wikipedia.org/wiki/Bogomips
je to slabota, ked to ani prazdne cykly nezvlada
mimochodom, nevsimol som si ze by na tej hodnote bolo nieco zle, vykon je dostatocny a bogus ma zaujima asi ako farebny odtien namornicka ruzova.
nevadi. sam si mozes empiricky overit, ze modernejsie procesory zvladaju prazdne cykly ovela rychlejsie nez tie stare. chces toto spochybnovat?
mimochodom aj ty si myslis ze mam pokazeny procesor pretoze bogomips su velmi male?
na 1250MHz to nie je zle, stringy sa daju pochopit na riscovej architekture rovnako aj druha strana mince ako huffman ...
a tvoje bogomips mi moze byt akurat tak ukradnute, sam dobre viem, ze tato hodnota nic neudava a pokial sa tu ches aj nadalej bavit o nicom, tak pokracuj sam so sebou. to je z mojej strany vsetko.
Ale predsa len ma dobre rozosmiala ta reakcia ze mam malo bogomipsov, no koho to zaujima?
nedávno sa dakdo pítal na dajakú dosku a ja som mu tam spravil skromné mulrimediálne PC.
tu je link
http://www.linuxos.sk/index.php?show=forum&id=8021#link_55370
myslím si že je to dobrá volba aj vo vašej cenovej kategórii - kúpite verziu s lacnejšou ram a nvidia grafikou na doske
tomolc