ubuntu bez internetu v pohode
Vytvaram iso subor (teda buduce DVD) so vsetkymi potrebnymi vecami, aby ubuntu fungovalo aj bez internetu. Obsahuje to zatial:
- komplet gnome, kde, xfce, fluxbox, openbox, o dalsich sa uvazuje
- kompletne kancelarske aplikacie openoffice, koffice, abiword, gnumeric, a par dalsich
- internetove prehliadace firefox, epiphany, opera, galeon, dillo, textove prehliadace. samozrejme s doplnkami
- sietove subory urcene pre server
- programy na napalovanie xfburn, k3b, gnomebaker, graveman
- stado hier
- vela vela dalsieho, kniznic, pluginov, kodekov...
ako to funguje?
DVD sa bude dat za symbolicke korunky kupit na ubuntu.kayle.sk. Volne stiahnutie bohuzial nebude, pretoze nemam dostatok miesta na stranke.
vsetok softver je pripraveny pre *ubuntu edgy eft. v buducnosti bude aj pre feisty fawn.
orientacna cena za DVD so vsetkym softverom je 150 SK.
akekolvek otazky => ICQ 258126362
A teraz otazocky na vas:
1) myslite, ze to ma nejaku perspektivu?
2) ake baliky by ste privitali?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
2) I. emulatory...wine,dosbox..atd
II. prehravace, multimedia, audacious, lidbet quod, mplayer, xine...
III. konecne uz nejake dobre hry podobne windowsackym
a mozno ma este nieco napadne :)
wine, dosbox a podobne su samozrejmostou. dorobim nejake detaily a dam potom vediet...
Dalsia otazka je preco? Kolko ludi nema internet a experimentuje s linuxom? Velmi male %.
Ak ma by umysel toho DVD ,ze je pre novacikov ( maju internet) , ktory si neporadia s doinstalovanim vselicoho co treba ,tak by som sa na tvojom mieste orientoval aj tym smerom ,vytvorit aplikaciu ,kde zaskrtam co chcem a ono sa to stiahne. Nejaku mega nadstavbu Automatixu (doslova ,upravit automatix). Usetris si robotu s hladanim potrebnych balikov ,s testovanim hotoveho diela, a vysledok bude na jedno CD ubuntu+ par kB vytvorena aplikacia.
stano, vdaka :-)
Ak už chceš vytvoriť nejaký súhrn programov, zbytočne nepridávaj podobné programy, len tých najlepších zástupcov. A ešte by som rozšíril podporu multimédií, napr. dvdrip, easytag, audacious...
jazykova podpora sa planuje: slovencina, cestina, polstina, anglictina, nemcina, madarcina, vychodoslovanske jazyky
mal som DVD kubuntu a taketo veci - a nie je tam prakticky nic navyse. co ma samozrejme dost prekvapilo
Je to 1 DVD alebo 4 CD :)
Tvoj napad sa mi paci kedy sa budu dat objednat spominane DVD. mam zaujem.
Ale ak by som to aj dal - co by bolo pekne kvoli GNU/GPL - tak ako?
napis tam hlavne svoju adresu.
urcite nikomu nezakazujem, aby robil to iste :)
inaksie dnes, 4. aprila, bola kompletne vybavena prva objednavka :)
wow, keby mam tak lepsi net tak hned to hned idem stiahnut, vcetne zdrojakov
poradne mi pls najlacnejsieho ISP, aspon 2048/256 Mb/s , bez obmedzenia (zadne fup), a najlepsie bez agregacie ;-)
bo teraz mam .ebnuty slovanet - blbe FUP - mozem stahnut za mesac len 10 GB , potom sa to burtalne spomalý, na 4kB/s a navyse sme na tom 4 susedia
2048/256 Mb/s ???
na verzii balickov pre feisty fawn sa momentalne pracuje...