ubuntu seka ! :(
Mam ho preinstalovat, alebo skusit nejaky iny linux?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
13. apríla 2025 bola vydaná verzia MX linux 23.6
Zdroj: Mx linux blog
Tretí ročník Bratislava OpenCamp sa uskutoční už túto sobotu na FIIT STU. Registrácia účastníkov prebieha online a účasť je bezplatná.
Zdroj: Bratislava OpenCamp
Tablet PineTab-V od spoločnosti Pine64 sa teraz dodáva s vylepšeným hardvérom a operačným systémom založeným na linuxovej distribúcii Debian.
Zdroj: liliputing.com
Zúčastnite sa open sourcovej konferencie v oblasti správy a riadenia identít (identity governance and administration), kde na vás čakajú zaujímavé workshopy, prednášky a networking s industry expertami v rámci komunity.
Vyšlo „paralelné vydanie“ (nie úplná aktualizácia) verzie AV Linux MX Edition.
Zdroj: AV Linux
Priatelia želám Vám do Nového roku 2025 všetko dobré, nech sa Vám vo svete Linuxu darí a z mojej strany ďakujem všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispievajú na tento web. Či sú to už správy o zaujímavých novinkách, komentáre v diskusiách alebo blogy, ktoré niekedy zaberú aj pol dňa klepania na úkor svojho času. O to väčšia vďaka, PF 2025.
3. ročník Bratislava OpenCamp sa uskutoční 5. 4. 2025
Po covidových rokoch a ďalších prekážkach je pred nami tretí ročník, ktorý sa uskutoční v apríli 2025 na FIIT STU v Bratislave. Prvý aj druhý ročník konferencie sa tešil účasti okolo 300 ľudí, veríme že tretí ročník bude ešte lákavejší.
Zdroj: Bratislava OpenCamp
Aj v roku 2025 sa v Bruseli uskutoční podujatie "Free and Open source Software Developers’ European Meeting" (FOSDEM). Viac na jeho stránkach.
Zdroj: https://fosdem.org/2025/
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
Po | Ut | St | Št | Pi | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 |
07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 01 | 02 | 03 | 04 |
Po | Ut | St | Št | Pi | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
28 | 29 | 30 | 01 | 02 | 03 | 04 |
05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 |
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Neviem preco, ale ked som dal dpkg-reconfigure xserver-xorg vytvoril som novy xorg.conf ale taktiez zalohu xorg.conf.2......
v tom xorg.conf som vymazal "dri" a "glx" a restartoval X, napisalo ze mam zle nakonfigurovane X, po zmacknuti ctrl+F4 som sa prihlasil v textovom rezime, a xorg.conf som nahradil tou zalohou, nastartoval som startx, a top proces je Xorg, gimp a tieto veci uz idu v poriadku, sice neviem preco to je tak, ale som stastny ze to tak je :D
2, chcel by som kupit dalsich 256MB RAM
3, Idem vyskusat fluxbox, ale musim ho vela nastavit..
takze potrebujem vyradit xgl z provozu a dat tam xorg
potom ako root zadaj
prelink -amRv
:)
Predsa nikto uceny z neba nespadol !
http://en.wikipedia.org/wiki/Prelink
snad si to nespustil v /
COLUMNS=200 dpkg -l | awk '/^[hi]i/{print $2}' | xargs apt-get -y --reinstall install
spravim zalohu veci co chcem nechat a reinstal, aspon sa mi precisti system
ked som zadal ako root napisalo: Co to znamena?
Mam nieco poskodene?
a programy ti budu rychlejsie nabiehavat, ked budu v diskovej cache...
Nechcem vas vyrusovat v teme prelinkingu, ale poprosil by som konecne aj odpoved, ako miesto xgl pouzivat xorg!
Ja to fakt potrebujem
/etc/sysconfig/displaymanager
, alebo/etc/X11/sysconfig/displaymanager
. Ak ano, edituj.http://www.linux-tip.net/cms/content/view/271/26/
Ak by si sa niekedy pre BERYL predsalen rozhodol, tuto su dalsie vychytavky, ktore ho fakt velmi urychlia:
v Beryl manager settings vypnut detekciu refresh rate, vypnut sync to v-blank a niektori este odporucaju nastavit tam refresh rate na 200 (to som ja neurobil, mne pomohli predosle dve), vypnut BLUR efekty (fakt su uplne zbytocne).
Systém > Správa > Prihlasovacia obrazovka > Bezpečnosť > Nastaviť X server > Tam bolo miesto Standart nastavene Xgl... Trebalo to zmenit na dvoch miestach, a to Servery ( miesto Xgl dat Standart ) a vlavo vymazat Xgl, dat pridat/upravit a vybrat z ponuky Standart, a okej, restartovat Xka a je nabehnuty Xorg...
AA ktomu som na to prisiel saaaaaaaaaaam :):)
Som hacker :D
ja som mal taky istz problem a stacilo v nejakom blbom skripte asi prihlasovaciom zmenit Xgl -pbufffer ... na X -br ;) ak by to nekomu pomohlo ...
a inac beryl je super ... staci nainstalit a pridat 2 nastavenia a fachci ako nic ;) bez problemov