wifi doma
Hm. ku pocitacu nemam nic, scim by som sa pripojil na wifi.
Dalo by sa to?
Ak ano, kolko by stal wifi server + nejaka pripojka na PC, aby som sa mohol spojit s tym wifi?
Este len cez posledne dni som prisiel prvy krat do kontaktu s wifi, tak ma neukamenujte, ked som sa spytal nerealnu blbost.
Pripojenie na net mam neobmedzene na cas a prenos dat...
Ked som trepol nejaku blbost, neeesmejte sa, wifi objavujem este len 2 dni.
Dakujem za commenty
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
http://www.msi.com.tw/program/products/communication/cmu/pro_cmu_detail.php?UID=632
Cena do 1500,- SK. Alebo nieco podobne. Pripoj PC k nemu kablom, notas cez wifi a mas. Kabel s netom od providera pichnes do routra, v nom si nastavis ake pripojenie mas, spustis dhcp a uz si zmaturoval zo sieti....
Najjednoduchsie je kupit jeden router. Krstny mi dal jeden co nepotreoval (dali mu novy- vraj ten stary nebude fungovat)
Este taky stary 2-rocny ADSL-kovy prisiel som domov zapojil som do neho kabel z wifi anteny, na ktoru chytam net. A hned vedla som zapojil druhy kabel do PC a uz to fakci.
To co pisali predty, ze antenu. Ved to je blbost naco by ti bola antena, ked sa potrebujete spojit na par metrov. Postaci, jednoduchy router, ktory sluzi ako rozdvojka.
elektrika nerastie na stromoch takze pri dnesnej spotrebe pocitacov to nemusi vyjst lacnejsie. ale aj ja by som sa priklonil za pouzitie routeru s NAT a nastavenym webinterface tak aby ho nebolo vidno z vonku, podla toho to obcas poskytovatelia zistuju.
zrecyklujem toto stare vlakno...
decka pomozte mi prosim znovu nastavit domacu wifi, po fabrickom resete routera (edimax) sa vsetko rozbehlo okrem NB lenovo - wifi (kabel v pohode) ....robil som to uz viac krat a vzdy bez problemu no teraz nie a nie ani za boha pripojit, wifi signal je skoro 100%, dokola vyzaduje heslo, ale aj ked som vypol zabespecenie WPA2 nepripoji sa
mam zapnuty DHCP serv. takze ip prideluje automaticky, vsetko ostatne ide bez problemov aj kabel aj wifi
asi ti veľmi neporadím, ale tak či tak, sem pridaj informácie o tom akú máš Wifi v notebooku, aký tam je OS, ako to tam je nastavené, k tomu pridaj aký máš router a ako je ten nastavený...
Na druhých wifi zariadeniach ti to funguje? Alebo iba to lenovo má problém?
cele to zacalo tak ze odrazu som mal problem pripajat s androidom (fon, tablet) cez wifi na net, ale kabel (2xPC a 1x sat vsetko linux) slapal v pohode aj tento NBlenovo cez wifi po resete je to naopak kabel stale v poho aj androidy uz idu ale tento NB ani za boha prikladam vypis
ifconfig
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 1c:75:08:4e:11:f9
inet addr:192.168.2.100 Bcast:192.168.2.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::1e75:8ff:fe4e:11f9/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:9391 errors:0 dropped:960 overruns:0 frame:0
TX packets:8494 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:5900036 (5.9 MB) TX bytes:2024342 (2.0 MB)
lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:65536 Metric:1
RX packets:21664 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:21664 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:1627663 (1.6 MB) TX bytes:1627663 (1.6 MB)
wlan0 Link encap:Ethernet HWaddr ac:81:12:03:95:53
inet6 addr: fe80::ae81:12ff:fe03:9553/64 Scope:Link
UP BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:510447
TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:0 (0.0 B)
Interrupt:18
router je edimax asi 5-rocny 4xlan + wifi chcete aj presny model ?
...na NB lenovo je ubuntu 14.04 LTS
nastavenie routera (wlan)
este je tam filtrovanie MAC adr. ale to je vypnute
tak uz to ide
vo wireless mode 802.11 - b/g/n so zmenil na b/g
vygrcam sa s toho ...jaka hovadina
Asi by to chcelo upgrade firmvéru v routri, zrejme nezvláda korektne 802.11-n.
router mam od roku 2008 firmw. je z r. 2009 novsi neexistuje
router mam na povale pod sadrokartonom a uz 6-rokov salape spolahlivo vkuse, 2xPC, 1xSAT, + wifi 1-2 NB, tablet a niekolko telefonov ,slusny signal wifi mam este aj na dvore...
akurat mi po dvoch rokoch zhorel napajaci zdroj lebo bol poddimenzovany tak som kupil za 5e silnejsi
no panboh zaplat aj za to ...keby som si teraz kupil novy, pochybujem ze bi makal 6 rokov bez problemov
zaujimave ze teraz po cca 12 hodinach som znovu zapol aj 11n a ide to
To sú všetko len debaty okolo toho. Kľudne to môže byt tým že už proste vypovedá službu. Eventuálne by si sa mohol aspoň začať pozerať po nejakom novom.
No asi sa uz so mnou luci :-)
ak mate nejaky tip na dobre zelezo dsl+switch+wifi tak sem s nim...
Toť záleží aké funkcie tam chceš mať nasadené atď. Pokiaľ nič zvláštne tak ti stačí obyčajný TP-Link (môj názor)
ostanem asi verny znacke
http://www.alza.sk/edimax-br-6208ac-d2293092.htm
Ten vypadá fajne.
no chcel bych to nastavit tak aby 3 stroje co su v LAN portoch na kabli mali stale rovnaku IP, ze vraj sa to da nejako naviazat na MAC adr.
aj po restarte toutera, lebo obcas ked napr. vypadne prud, DHCP poprehadzuje adresy
tak som dal tie 3 stroje na pevnu IPcku a DHCP nech prideluje adresu az od 192.xxx.xxx.110