NTFS zapis cez LIVECD
nasledovny problem... som na PC, kde su dva disky. je tam natiahnute XP-cko, a obidva disky maju NTFS. neviete o nejakom Live CD, ktore by malo okamzite moznost zapisu na NTFS? dakujem...
alebo da sa to nejako rozchodit cez ubuntu dapper/edgy? pripojenie cez staticke adresy funguje, a vsetky potrebne cisielka viem...
dopredu dakujem za skoru odpoved
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
ako sa da vo windows prihlasit ako spravca? je vytvrenych viac userov a tiez administrator, ale neviem ako sa tam dostat. viem ze na tej prihlasovacej obrazovke sa nejako da cez daku skratku - len netuzim ze aku :(
skus ntfs-3g /dev/hdx /dakde/ ako klasicky mount :)) len namiesto mount je ntfs-3g
abo ak mas sdx tak tam ho sumpni namiesto hdx
tak ako to uz tu bolo spominane
dokaze mi klasicky pripojit fat aj ntfs, lenze ntfs len bez moznosti zapisu ked som vsetko robil cez mount.
potom som skusil cez ntfs-3g, a vysledok nulovy. nedokazalo mi to nic urobit, vobec to nic nepripojilo...
pouzil som toto:
ntfs-3g /dev/sda3 /media/d
(samozrejme som pred tym urobil vsetko potrebne)
vysledok? napisalo, ze treba 2x sa lognut alebo pouzit force. tak som sa dvakrat logol, 2x pripojil, poskual som vsetko mozne a nic... pokial ide o force, tak som skusal ho hodit hocikde, najskor samozrejme tam kde to podla schemy malo byt. stale nic. pridaval som aj zatvorky, pomlcky, no proste vsetko... :(
mount -t ntfs-3g -o umask=000 /dev/sda3 /mnt/d