Dobry den. Nechcem s PDA nic robit,ani ho nemam, len by som sa rad spytal, ako to je s PDA a Linuxom a celkovo. Viem ze do niektorych mobilov je napriklad aj windows mobile alebo ako sa to vola.. Dal by sa na PDA spustit linux dajme tomu aj s GNOME / Fluxbox / Xfce? A keby som si chcel do PDA nahodit Linux, mozem napriklad aj ubuntu s fluxboxom ( napriklad na SD/xD 5GB kartu ) alebo existuje nejaky PDA Linux?
Alebo zeby som si na pamatovu kartu ulozil liveCD a pri starte PDAcka ho nejako spustil? :D Ja sa pytam len tak zo zvedavosti :)
Dakujem
There is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people
ale ohladne 5Gb karty a livecd, tak to musim jednoznacne povedat nie. jednak sa pametove media robia v mocninach 2 a tam 5Gb nespada, a jednak tie malinke zariadenia nemaju dostatok RAM na spustenie LiveCD.
skoda ze sa snazist najst komplexnu odpoved na abstraktnu otazku. ale ak ta to az tak zaujima, tak chod zo zvedavosti na brigadu a za utrzene peniaze si kup nejake PDA alebo mobil s linuxom. Ci uz nieco co ma od prirody linux (sharp zarrus alebo openmoko, popripade nejake motoroly...) alebo nieco co je podporovane komplexnou linuxovou distribuciou vhodnou na PDA.
Len som chcel vediet ci sa to da.
Tak este raz dakujem za odpoved.
Temu nechavam nevyriesenu keby niekto nieco chcel pisat, pytat sa a podobne.
sice neviem na co to je pocas dnesnej cenovej hladiny pametovych medii (1Gb SD za menej jak 10 eur) a skutocnosti ze RAM v PDA nezvykne udrzat data pri vypadku napajania alebo reboote. Holt citacky su v dnesnej dobe vsade, ci uz interne alebo externe. A navyse to striktne vyzadovanie WM5, ... niekedy si myslim ze niektore projekty neboli vyvinute na usetrenie casu ale skor na jeho zabytie.
No ale moj pohlad je silne specificky. Ako som pisal, tak nemam winmob2005 a ani ho do toho pda davat nemienim. Zalohy mam na karte a kartu si mozem synchronizovat v pripade potreby takmer hocikde, citacky v poslednych viac ako 5tich rokoch prebrali spolu s usb klucmi (a podobnymi hrackami) statut diskiet respektive inych renosnych medii. a dane pda nepouzivam na prehravanie multimedii (vysoka spotreba, stary i ked vykonny stroj) takze niesom tlaceny ani takymto niecim.
Inak mne pride ten program ako pomerne jednoduche a rychle riesenie v danej situacii. A tiez by som chcel PDA bez WM5, ale s takymi parametrami a cenou som vtedy Palm ani ine PDA nenasiel.
okrem toho ze by nato ramka asi nestacila tak na 99,99% bz si tam normalnu distribuciu asi nerozbehol bo PDAcka majuuu zvycajne inu architekturu a iny hardware ako bezne pocitace na slovensku. takze by si si musel stiahnut zdrojaky a secko rekompilovat pripadne jak uz bolo povedane, zohnat si distribuciu rovno pre konkretne PDA.
ja mam napr linux aj v ipode
PS.: obdoba dualboot na PDA je mozna a vyuzivana ...