dobry, pocul/cital som, ze kubuntu vseobecne je oproti povodnemu ubuntu 'nedorobok, nedotiahnute, nestabilne...' (z dovodu nizsej podpory...?) - moze to niekto potvrdit/vyvratit, pripadne pridat nazor? (mam pomaly net, takze moznost doinstalovania kde do ubuntu pre mna neprichadza do uvahy...) momentalne pouzivam ubu (na gnoma si zvykam), ktore je fajn, ale kde je mi predsa len o trochu blizsie... konkretne ma zaujima feisty... dik...
ano hodnotim kubuntu ako menej dotiahnute - vecsinu problemov vsak riesia automaticke aktualizacie
ak mas pomaly net a chcel by si vyskusat vsetko mozne, da sa objednat DVD kde je vsetok SW pre ubuntu, kubuntu atd. a ta sa s pomocou neho urobit kubuntu z ubuntu a naopak
http://ubuntu.kayle.sk/obchod.html
Kubuntu i Ubuntu vzinklo na báze Debiana ktorého mam velmi rad, no Kubuntu je asi naozaj "nedotiahnuté" ak ked presnejší opis prečo asi nemám. Proste to dokážem odhadnúť...Už pri inštalácii z Live CD som mal problémy ktoré sa mi zdali také...skôr z výroby...//podotýkam že mám asi 7 CD originálov// Ubuntu samotné je lepšie, no čím to je že to takto funguje....ani boh.....
Mimochodom rozfungovanie sieťovky a hardwar-u...nezdá sa mi žeby to bolo v nadstavbách X ako Xfce, GNome, KDE, atd...takže v tomto ten problém asik nebude...ak sa mám rozhodnúť...aj ked mam debiana, inštaloval by som keby om musel Ubuntu...a čo sa týka podpory práve na ubuntu je dosť veľka...Elven je odborník...heh...
osobne pouzivam gnome a mix qt a gtk aplikacii... a slape mi to romanticky pomaly :D
a kedze v jednoduchosti je krasa tak si casom nahodim nejaky *box alebo enlightenment.
problem v kubuntu som mal taky, ze ked som napisal svoje "internetove cisielka", tak mi nedokazalo vziat IP ani branu. na kubuntu edgy a dapperovi v pohode, tu mu napisalo ze nespravna hodnota :)
po instalacii xubuntu do kubuntu to uz slo... v xubuntu som nahodil a v kubuntu som potom behal :)
...ja teraz druhy den skusam kubu (nasledne po ubu)
a okrem mierne dlhsieho startu x-iek (ak sa mi to iba nezda)
sa mi viac pozdavaju (aspon zatial)...
Pokial GNOME, tak hocakú distribúciu...
Ale pokial KDE, tak najlepšie a najprepracovanejšie KDE má SUSE. Keby je KDE ako na SUSE-čku mam ho i na Debiane....sa mi nece nastavovať...
XUBUNTU!
http://sk.wikipedia.org/wiki/Xubuntu
Mohol si prihodit aspon recenziu.
Asi ich používa iba tak, ako porty distra Debian používajú balíčky .rpm...