skusenosti so 64-bit distribuciami
skusal niekto odmerat spotrebu na notebooku s 32 a 64-bit distrami? nic sa mi nepodarilo vygooglit, tak neviem ci to nikoho nenapadlo alebo v tom (predpokladam) nie je zasadny rozdiel (ale tak laickou uvahou by sa dala zdovodnit vacsia spotreba jedneho aj druheho :))
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
porovnatelne rychlo ako fixka?
ja nevidim zatial vyraznejsi dovod, preco nenasadit 64-bit...
ale dobre, ze spominas, dam tahat amd64 CD1...
BTW skusme premyslat o spotrebe 64b systemu. Ja trvrdim ze bude vyssia, lebo v CPU sa zatazi viacej tranzistorov (sirsie registre, sirsia ALU, FPU) a aj miesto zabrane na HDD bude vyssie, cize akykolvek loading bude viac vytazovat CPU/HDD.
Si znamy tym, ze ta Flash a Java netankuje. To o Opere ma prekvapilo (asi by som koli tomu nepresiel), skor mam pocit, ze gcc a spol je tvoja krvna skupina. V tom pripade pokojne chod do 64b.
uz z principu vyskusam 64-bit a pravdepodobne pri nom aj ostanem (pripadne nebude problem spravit reinstall toho isteho s 32-bit).
tvoja uvaha je dobra, ibaze programy prekompilovane pre 64-bit by teoreticky mohli byt lepsie a nepatrne rychlejsie spracovane a tak by vydali menej tepla. rozdiel a dopad 32 a 64-bit modu mozeme len hadat. a citanie z disku je asi len nepatrny rozdiel. ale hoci mam cas sa hrajkat s ladenim 64-bit, nechce sa mi vsetko zahodit a skusit 32-bit ked to pojde... nakoniec to vsetko moze byt len nepatrny rozdiel (a pravdepodobne aj bude, ale chcem dokaz ;)).
Problémy sa týkajú skôr pridania softu, ktorý by som pre zjednodušenie rád užíval - napr. Krusader v M2007.1/64 - to som zatiaľ nedokázal
elektrika je v pohode, ale windows dokaze dosahovat vacsie minima (ale dlhodobo a pri normalnej zatazi neviem ci to dokaze udrzat). ale na 64-bit je celkom dost nutnost svojpomocne aplikovat hrt patch (NO_HZ, HIGH_RES_TIMERS) a USB_SUSPEND, potom to je o nieco lepsie (ale oproti tomu sa mi system so spustenym X.org/XFCE budi z C3/C4 stavu stale ovela viac nez co spominaju ludia). ale od vydania powertop sa okolo spotreby objavila dost velka aktivita, momentalne sa tesim na agresivny SATA power saving :)
S pozdravom L.G
chyba mi 64bit opera a flash (tak nechyba, ale bolo by to pekne). obe naraz, inac to nema velmi cenu.
inac niektore veci sa nedaju skompilovat a mam podozrenie na nefunkcnost niektorych real-mode call na BIOS. ale vacsinou vsetko v pohode.
/usr/lib
ukazuje na 64 bitove kniznice a na 32 bitove je/usr/lib32
o com obycajne 32 bit aplikacie nevedia./usr/lib
a nie je s tym ziaden problemamd64 howto
quick way funguje dobre (mam operu a flash)
a tiez: