Skostnatele repozitare
Chyba:
...kopÃrovanie zlyhalo Je v tomto systéme možné nainštalovať niečo iné než je momentálne v repozitárich ? Najmenší problém je s inštaláciou windowsových aplikácii cez wine. Ak to ide, potom to ide veľmi ľahko a ak to nejde, bohužiaľ.
Alebo keď chcem niečo doinštalovať, musím vymeniť celý OS za novšiu verziu ? Toto nerobí ani Microsoft, že by na win bežali iba programy schválené Microsoftom. Nemám čas teraz preinštalovávať OS a okrem toho ma ani nebavi preintalovavat system, už sa z neho celkom teším, koľko vecí mi funguje, takže do toho nechcem moc rýpať, ale tá nefunkčná inštalačka ma fakt sere.
To s vo windowse nemoze stat, mas nejaky .exe subor, ten nainstalujes, tri krat OK, agree, OK, Finish a je to nainstalovane, este potom zeditujes registre :-) . Co sa tyka produktivity pocas instalacie je u win aplikacii mnohonasobne vyssia. Tu musim pridat zdroje SW, aktualizovat, ono to vyhlasuje nejake chyby, hladat na internete preco to vyhlasuje nejake chyby a podobne. Vysledok je mozno, ze bez reinstalacie OS nemozem nainstalovat ziadny SW. Da sa s tym nieco robit ?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Blbost treba hladat najskor u seba i ked mandriva je neskutocny shit.
Ok, takze napisem moju radu. Odporucam pridat si aj repozitare z mandrivy 2007.1. Nemusis nutne updatovat cely system, ale pri instalacii novych balikov si to stiahne iba tie balicky, ktore potrebuje. Aj ked najlepsie je updatnut vsetko. Na to tie repozitare vlastne su, aby si mal vkuse aktualne verzie vsetkych programov. Prechod z 2007.0 na 2007.1 nie je az tak problematicky, teda aspon ja som s tym nemal ziadne problemy a system fungoval bez nutnosti zasahovat do konfiguracie. Ved vyskusaj.
Teraz inštalujem cez "Nastaviť váš počítač - inštalácia softvéru", prípadne ak vyhľadávam niečo cez google, tak inštalujem priamo to zrkadla.