triple-boot
a som linux lama skusal som linux pod vmware ale tam som si neodskusal instalaciu na uz zaplneny disk, chcem aby po instalacii zostali oba windowsy a pri zapnuti compu som mal moznost si vybrat z troch systemov, vie mi niekto poradit presne (ale uplne presne lebo oznacenia sda1,sdb5,sdc2 ci GRUB a LILO..... mi nic nehovoria)
vytvoril som si 17 Gb ext3 odiel na disku a 2 gb swap (partitition magic mi nechce sparvit viac ako 2gb swap)
co treba nastavit pri instalacii suse aby sa nainstaloval iba na pren vytvorene casti a nezasiahol do mojich dat a aby fungoval ten triple-boot
neviem ake ine informacie potrebujete snazil som sa napisat vsetko relevantne vopred dakujem za pomoc
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
a nebol som si isty na ktorom oddiely mam ten druhy win ako som uz napisal tie oznacenia sda1 atd. ma metu. tak som ho nevedel pridat a nechcel som to pustit len tak na blink
nechem nic dodubat
pls poradte
ked tam budu zavadzacie subory ktore nainstaluje linux bude treba stale tie windowsacke (teda NTLDR a boot.ini) lebo raz som ich nechtiac zmazal a bez nich to neslo (potom som ich tam dal na diskete a islo to) teda moja otazka je ci linux spravi vlastne boot.ini (alebo take nieco) a windowsacka odroda bude zbytocna ????