nove tovary
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
V najblizsej dobe (do mesaca) pribudne ENG, CZ, SK literatura o linux/unix + biele tricka (mozno aj nejake nove, uvidim).
tesim sa na hrnceky
Na takéto zosmiešňovanie možno použiť napríklad americkú zástavu, ktorá si určite zosmiešnenie zaslúži, ale prečo linux ?
no ale na druhu stranu, taka sovietska zastava s hnedou kolajnicou medzi kosakom a kladivom, zacinajuca na hviezdicke ...
Okrem toho, z čisto marketingového hľadiska, je to reklama ako každá iná, možno nezisková. Ale aj tak by mala byť vidieť. Na takom tričku je vidieť. Ale na trenkách ? Čo mám z toho, že tú reklamu uvidí moja frajerka a ja ? Alebo snáď chodí niekto po ulici v trenkách ?
mimochodom, spodne pradlo s tematikou linuxu sa uz dlho predava aj tu, tanga su momentalne vypredane.
ps.: cervena zastava by sa mala uchovat pre buduce generacie. tie dnesne uz pomali zabudaju co nam priniesla bratska vypomoc a kolko ludi tym trpelo.
<a href="">http://images.wikia.com/uncyclopedia/images/thumb/4/42/Linux-tux-cccp.jpg/400px-Linux-tux-cccp.jpg</a>
do kelu nikdy sa mi neda vlozit funkcny odkaz, ja neviem ako to tito ludia vedia, tak aby stacilo kliknut na to, aj som pouziltu ikonku hore - retaz a nic
konečne som došiel na to ako sa robia odkazy, ale musel som si kuknúť zdroják tejto stránky a doslovy to odkukať. Ja neviem, prečo tu nike nieje napísané, akým syntaxom treba spraviť odkaz v html jazyku. Nie každý je programátor a ovláda html. Potom táto stránka nie je určená pre používateľov softwéru, ale pre programátorov.
Videl si toto ze "Pomoc pri písaní HTML" ? Staci na to kliknut a ono sa ti to otvori.
Hned prvy tag je
<a> - vloženie odkazu, do atribútu href="" sa píše kam smeruje odkaz. Medzi <a></a> sa píše to, čo má slúžiť ako odkaz
Ale po pravde, zdroják tejto stránky mi pomohol oveľa viac, pretože to bol názorný príklad - v tej nápovede totiž nikde nieje napísané, že tú adresu treba písať nedzi dve uvodzovky, keby to tam Tomáš Srnka alebo niekto z autorov tejto stránky takto doslovne napísal, bolo by to oveľa zrozumiteľnejšie. Ešte keby som vedel, čo z toho tam je atribút, ale keby napísal, že medzi tie dve uvodzovky sa napíše adresa odkazu, je to úplne jasné. Stačilo by napísať konkrétny príklad syntaxu a podtým ukážku ako to potom vyzerá na stránke, zvýrazniť napríklad podčiarknutím to, čo treba dopísať. Napríklad takto :
<a href"
http://www.shmu.sk">
SHMU</a>
Vyzerá potom na stránke takto :
SHMU
Inak človek by predpokladal, že ľavicovo orientovaní ľudia budú podporovať každú alternatívu k Microsoftu a jeho softwaru - to je i môj prípad. O to je zarážajúcejšie, že na stránke KSS bola zverejnená pozvánka na nejakú akciu SZM pozvánka a vo formáte .pps ! Ešte je tam zdôraznené, že na prezeranie je potrebný MS Powerpoint alebo Powerpoint wiewer !!! Podľa oficiálneho vyjadrenia sekretariátu strany s tým KSS ako taká nič nemá a jje to v kompetencii SZM.