nove tovary
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
3. ročník Bratislava OpenCamp sa uskutoční 5. 4. 2025
Po covidových rokoch a ďalších prekážkach je pred nami tretí ročník, ktorý sa uskutoční v apríli 2025 na FIIT STU v Bratislave. Prvý aj druhý ročník konferencie sa tešil účasti okolo 300 ľudí, veríme že tretí ročník bude ešte lákavejší.
Zdroj: Bratislava OpenCamp
Aj v roku 2025 sa v Bruseli uskutoční podujatie "Free and Open source Software Developers’ European Meeting" (FOSDEM). Viac na jeho stránkach.
Zdroj: https://fosdem.org/2025/
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
V najblizsej dobe (do mesaca) pribudne ENG, CZ, SK literatura o linux/unix + biele tricka (mozno aj nejake nove, uvidim).
tesim sa na hrnceky
Na takéto zosmiešňovanie možno použiť napríklad americkú zástavu, ktorá si určite zosmiešnenie zaslúži, ale prečo linux ?
no ale na druhu stranu, taka sovietska zastava s hnedou kolajnicou medzi kosakom a kladivom, zacinajuca na hviezdicke ...
Okrem toho, z čisto marketingového hľadiska, je to reklama ako každá iná, možno nezisková. Ale aj tak by mala byť vidieť. Na takom tričku je vidieť. Ale na trenkách ? Čo mám z toho, že tú reklamu uvidí moja frajerka a ja ? Alebo snáď chodí niekto po ulici v trenkách ?
mimochodom, spodne pradlo s tematikou linuxu sa uz dlho predava aj tu, tanga su momentalne vypredane.
ps.: cervena zastava by sa mala uchovat pre buduce generacie. tie dnesne uz pomali zabudaju co nam priniesla bratska vypomoc a kolko ludi tym trpelo.
<a href="">http://images.wikia.com/uncyclopedia/images/thumb/4/42/Linux-tux-cccp.jpg/400px-Linux-tux-cccp.jpg</a>
do kelu nikdy sa mi neda vlozit funkcny odkaz, ja neviem ako to tito ludia vedia, tak aby stacilo kliknut na to, aj som pouziltu ikonku hore - retaz a nic
konečne som došiel na to ako sa robia odkazy, ale musel som si kuknúť zdroják tejto stránky a doslovy to odkukať. Ja neviem, prečo tu nike nieje napísané, akým syntaxom treba spraviť odkaz v html jazyku. Nie každý je programátor a ovláda html. Potom táto stránka nie je určená pre používateľov softwéru, ale pre programátorov.
Videl si toto ze "Pomoc pri písaní HTML" ? Staci na to kliknut a ono sa ti to otvori.
Hned prvy tag je
<a> - vloženie odkazu, do atribútu href="" sa píše kam smeruje odkaz. Medzi <a></a> sa píše to, čo má slúžiť ako odkaz
Ale po pravde, zdroják tejto stránky mi pomohol oveľa viac, pretože to bol názorný príklad - v tej nápovede totiž nikde nieje napísané, že tú adresu treba písať nedzi dve uvodzovky, keby to tam Tomáš Srnka alebo niekto z autorov tejto stránky takto doslovne napísal, bolo by to oveľa zrozumiteľnejšie. Ešte keby som vedel, čo z toho tam je atribút, ale keby napísal, že medzi tie dve uvodzovky sa napíše adresa odkazu, je to úplne jasné. Stačilo by napísať konkrétny príklad syntaxu a podtým ukážku ako to potom vyzerá na stránke, zvýrazniť napríklad podčiarknutím to, čo treba dopísať. Napríklad takto :
<a href"
http://www.shmu.sk">
SHMU</a>
Vyzerá potom na stránke takto :
SHMU
Inak človek by predpokladal, že ľavicovo orientovaní ľudia budú podporovať každú alternatívu k Microsoftu a jeho softwaru - to je i môj prípad. O to je zarážajúcejšie, že na stránke KSS bola zverejnená pozvánka na nejakú akciu SZM pozvánka a vo formáte .pps ! Ešte je tam zdôraznené, že na prezeranie je potrebný MS Powerpoint alebo Powerpoint wiewer !!! Podľa oficiálneho vyjadrenia sekretariátu strany s tým KSS ako taká nič nemá a jje to v kompetencii SZM.