raid
EXT3=fs : unable to read superblock
mount : errorr 22 mounting ext3
pivotroot : pivot_root(/sysroot,/sysroot/initrd) failed: 2
umount /initrd/proc failed: 2
podla mojho nazoru to nepozna raid a preto nemoze nabootovat ?.
mozete sa k tomu vy vyjadrit a pripadne poslat riesenie?..
dakujem a prosim ak sa da trocha podrobnejsie nie som linux guru :-)
Dakujem.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
ja napriklad nepotrebujem initrd (kernel som si kompiloval a ovladac mam tym padom priamo v jadre) a raid som vytvaral tak aby si pametal z ktorych diskov sa sklada a ake zariadenie sa ma vytvorit. ty budes asi musiet ten raid bud spristupnit cez startovaci skript v initrd alebo to povedat pri starte.
kto z nas okrem Teba vie ako si ten raid vytvaral a ako si vytvaral dany initrd? takze nevieme co este budes potrebovat. jedine co ti mozeme poradit je vyskusaj to rebootnut.
EXT3=fs : unable to read superblock
mount : errorr 22 mounting ext3
pivotroot : pivot_root(/sysroot,/sysroot/initrd) failed: 2
umount /initrd/proc failed: 2
tak som napisal lsmod a zistil ze raid je ako modul. tak som ho pridal do initrd :
mkinitrd --preload=raid1 ..........
len ide o to ze nejak nemam casto pristup priamo na server a na dialku je to na prd a nechcem tam chodit ako idiot tak som sa normalne opytal ci s tym nema niekto skusenosti, neviem co si nepochopil. Ale jasne pojdem tam a rebootnem to ci to nabehne alebo nie ...
nechcem tam totiz skakat ako blbec a ako som pisal nie som nejaky macher v linuxe tak ked tam pojdem a nepojde to tak tam zasa stravim pol dna a nic neurobim :-D ... takze sorrs za nejak podrobne vypytovanie