Opera - vsetky tie kvacky...
Č ď Ď ľ ó
nedaju sa mi dat do adresoveho riadku, ani ked nieco len tak pisem (formular a tak...)
pritom:
- win verzia opery ide ok
- firefox ide ok
- do opery sa da hodit z leafpadu, firefoxu atd cez kopirovat a vlozit...
ma niekto riesenie? dakujem...
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
u mna vsetko OK
Ak to nezaberie tak skus v /home/<tvoj priecinok>/ zmazať .opera.
ale vsetky tie komplikovane pismenka nejdu :(
utf8, win1250, 8859-2 atd...
sudo apt-get remove opera, spusti kleansweep a potom sudo apt-get install opera.
Ma to len tak napadlo keď vidím, že používaš Čokoľvek s .deb
Skus dve veci:
a. stiahni si z http://my.oprera/com/desktopteam/ staticku verziu najnovsej Opery. Je uplne sialenstvo miesat gtk+ a qt app
b. edituj
/etc/locale.gen
a vygeneruj nove localesPopr. skus este resetovat nastavenia QT kniznic.
na com zakladas svoje tvrdenie?
Nastastie Opera aj Skype sa vydavaju ako static.
Aj keby bol moj dovod h.vadina, vyvojary maju predsa nejaky dovod vydavat tieto verzie (IMHO su primarne urcene pre gnomakov, ktory si nekcu zas.erat system).
.:: XFCE sa nerata - to je mysiacik sam o sebe a preto jeho rychlost je NAJ - ale chyba mu tam pohodlnost a funkcionalita majoritnych DE ::.
No co sa tyka XFCE, myslim, ze v tych testoch z testovanych prostredi dopadol pamatovo najhorsie ...
Co sa tyka gtk mam vo vseobecnosti problem s vykonom gtk, takze mam taky pocit, ze aj XFCE by bolo u mna pomalsie nez KDE ;)
Uplne najviac ma prekvapilo ze PC mi ide lepsie s Compizom + XGL nez s XORG :D
Od zaciatkov kedy som userom Linuxu pouzivam Gnome, pretoze mi rychlejsie nabiehalo nez KDE na mandrive 2005 (ach ten cas leti)...QT aplikacie obzvlast opera mi dela blbosti...pri nacitavani stranky ked zaskrollujem dole, tak spodny bar sa vykresli po celej obrazovke a ostane staticky...neviem cim to je...grafika je dobre nahodena
Iba pokusil ;)
Ta GTK aplikacia je aplikacia ktorou som testoval (
gexmap
).Pri poslednych 2 testoch (xfce a gnome) havarovala.
o.O
opera:config
a skus sa pohrat s nastaveniami opery a pismami. Maybe it will be good~/.opera
. Vtedy sa po spusteni vytvori default nastavenie.Skor to bude posahane nastavenie locales alebo QT.