Ooo portable tuhne
1) Pracuje omnoho rýchlejšie a aj sa rýchlejšie spúšťa ako linuxová verzia
2) Dokumenty sa v ňom zobrazujú menej skreslené, pekne sa zobrazia aj špeciálne znaky, pekne sa zobrazia čísla v grafoch, prípadne heteroatómy v štruktúrach molekúl nakreslených v programe Isis. Je to pravdepodobne tým, že na rozdiel od linuxovej verzie openofficu má v sebe aj všetky písma a vie ich preto správne zobraziť a dokonca sprácne zobazuje aj písma písané boldom
Má však toto geniálne riešenie niekoľko nedostatkov. Ide o to, že niekedy, nie vždy, pri otváraní dokumentu keď sa chcem preklikať cez niekoľko adresárov program stuhne. Stuhne tak tvrdo, že ho musím zakillovať.
Neviete, ako by sa mohol celý program stať stabilnejším ?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Mám k dispozícii na inom počtači WinXP s hromadou fontov, aj nezmyselných a nikdy nepoužívaných a aj tie normálne všade používané, môžem ich odtiaľ skopírovať, ale neviem kam ich mám nakopírovať do linuxu. Inak ako som pozeral mám v systéme bežné písma typu Arial a Times, ale zjavne ich nedokáže používať, keďže Openoffice pre linux zobrazuje tieto písma s prekryvom. Na tom istom systéme Openoffice portable zobrazuje tie písma naprosto správne. Bohužiaľ však beží pod emulátorom, z čoho pramenia všetky problémy s ním a so stabilitou. Možno by fungoval aj nainštalovaný Openofficepre pre windows a inštalovaný a prevádzkovaný cez wine. Paradoxné, ale čo už keď tak funguje lepšie. (i keď je to relatívne, môžem sa rozhodovať medzi správnym zobrazovaním s mrznutím a stabilitou a nepoužiteľným zobrazením.
fonts:/
, klikni na osobne a tam ich skopiruj, to je vsetko ;)Ešte by som rád vedel, ako vypnúť takú nechutnosť ako vyhladzovanie písma (inak povedané rozmazávanie a znečitateľňovanie) v openoffice a ako zapnúť quickstarter bez toho, aby ma to ignorovalo, pretože keď ho zaškrtnem, pri ďalšom otvorení dialógového menu je zase vyškrtnutý. Úplne ma ignoruje.
Ďakujem za dobrý nápad s tým , skutočne mi to pomohlo. Malo by to byť aj v helpe, ale tam som to nenašiel.
Co sa tyka vypnutia vyhladzovania, staci nastroje/moznosti/zobrazit, odskrtnut antialiasing pisma pre obrazovku.
oowriter
.Mimochodom naco je dobre pustat Openoffice pod rootom?
A naco pod rootom, no myslel som si, ze ked pod userom nejde zapnut quickstarter, tak pod rootom ma neodignoruje. Inak samozrejme nema zmysel pisat text pod rootom :-)