(k)ubuntu + HP 6710s
vypise mi:
/bin/sh: cant access tty; job control turned off
CDcka su dobre na 100% lebo som ich skusal na PC dik
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
dufam ze som netrepol kravinu
sudo apt-get install nvidia-glx (pripadne inu verziu)
a potom uz len restart
ak nabehne prik riadok daj prikaz
startx
a skus ALT+F7 (nie som isty presne ako to funguje ale mne to pomohlo)
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=494943
zbehlo to a nic, tak neviem ci som nieco spravil zle alebo co, ked tak napiste ako by som to mal spravit, diki
toto je z tej webstranky
HOWTO:
- Download the attached package
- Install it by means of gdebi: just double-click it
- If you are already using an older version of xserver-xorg-video-intel, just restart GDM or reboot the system. Otherwise, you need before to change the "Driver" option under the "Device" section of /etc/X11/xorg.conf to "intel". An example xorg.conf is included for reference (DO NOT COPY IT OVER YOURS!).
- Optional: To get faithful colors, include the appropriate "Gamma" option in section "Monitor". Refer to the attached files.
- Optional: If you use compiz or xcompmgr, you may need to change the default video out plugin for your multimedia framework, or you'll likely get black screens or nasty player crashes. For gstreamer, just use gstreamer-properties.
- Optional: For compiz not to freeze the machine, disabling the (nicest) plugins may also be needed. For the 0.3 version included in Feisty, open gconf-editor and put in the /apps/compiz/general/allscreens/options/active_plugins the appropriate values. For me the following list is working fine: gconf,svg,png,decoration,annotate,screenshot,move, resize,place
HOWTO:
- Download the attached package
- Install it by means of gdebi: just double-click it
- If you are already using an older version of xserver-xorg-video-intel, just restart GDM or reboot the system. Otherwise, you need before to change the "Driver" option under the "Device" section of /etc/X11/xorg.conf to "intel". An example xorg.conf is included for reference (DO NOT COPY IT OVER YOURS!).
chcem len rozbehat grafiku, ale ide mi len prikazovy riadok, taze stiahnem ten blud :) z tej stranky "xserver-xorg-video-intel_2.1.0-1ubuntu1_i386" a potom nainstalujem prikazom sudo apt-get install *******. Potom zmenim v xorg.conf v sekcii Device na intel, potom restart a zase nic, tak neviem co robim zle.
dik
asi mam najst Xorg.0.log ale je trochu viac dlhsi, inac uplne na konci je napisane
"Fatal server error:
no screens found"
inac zdalo sa mi ze to moze byt koli tomu ze som mal kubuntu alternate-amd64 tak som hodil alternate-i386 ale robi to toto iste, inac vypise Couldn`t find package, taze asi ho nemoze najst abo neviem co.
dik