Včera som sa trochu moc babral a pokúšal rozchodiť Compiz a dnes sa mi systém spustil len v textovom režime, keďže niesom dosť skúsený rozhodol som sa, že rovno nainštalujem z live cd 7.10 ale pri rozdeľovaní hdd mi to vždy zamrzne. Prosím ak máte nejakú radu ako to jednoducho riešiť, dajte vedieť.
PC Intel Core2Duo {3200}, 2GB RAM, ASUS Nvidia GTS250 1GB, 1 TB HDD, MB ASUS P5QE-L / NTB Fujitsu Lifebook AH512
+ k povodnemu problemu preco instalujes testovaciu verziu ubuntu ked sam pises ze nie si este velmi ksuseny (aj ked neviem aka je - asi este nedoladena) ofic gusty gibbon ma vyjst predsa az v oktobri zatial je len feisty a stym sa mi nic podobne nestalo (instalovane na 5 odlisnych kompoch)
a ked sa ti pustil do text rezimu mal si skusit prikaz startx alebo stlacit ALT+F7
inak na ubuntu je dost manualov, mozes skusit s nimi spolupracovat. pouzi v ujovi google:
ubuntu manual
nie je toto typicke pre ubuntu instalator ,ze dalej sa neda pohnut ,pokial particie pri instalacii nevytvoris?
Alebo ina alternativa ze si mohol nakopcit presne ten xorg ktory by sa ti vygeneroval pri spusteni live cd....a stym hdd sa mi stalo njeco trosku podobne....urcite ti pomoze LLF-low level format
Co je format disku ako z vyroby cize same nuly...mne pomohlo vtedy iba to...este pri prvej instalacii linuxu...verim ze to pomoze aj tebe
s tou zostavou musis spustit aj compiz aj beryla + odporucam emerald na temy okien
hlavne potrebujes ovladac na grafiku a to si uz tu na fore alebo stryckom googlom najdi nejaky navod
v pripade nudze vytvor novy topic za ktory ta sice skritizuju ale poradia