Problém so spustením počítača
Kvôli častým chybám v XP som sa ho rozhodol nahradiť Linuxovou Distribúciou, Ubuntu. Avšak zároveň som aj pridával novú 128MB Ram-ku, ktorá sa my v čerstvo nainštalovanom Ubuntu aj Biose hlásila ako 20MB. A tak som ju z PC vyhodil. V Ubuntu som vyhrabal perfektný programček, Synaptik. Tak som si stiahol najnovší Blender 2.44(Grafický prog.), a ktomu ešte nejaké hračičky. Reštartoval som počítač. Zatiaľ bolo všetko v poriadku. Potom som trochu pracoval v Blendery s videom, a dosť sa my zahltila pamäť. Reštartoval som PC a nechcel my nabehnúť monitor, nefungovala ani CD-ROM všetko ostatné fičí. Tak som otvoril skriňu, no na nič som nedošiel. Pc bol chvíľku odpojený z elektriky, a nabehol. Hňeď som išiel do biosu, pre istotu som ho nastavil na defaultné nastavenia, tie sa uložili do C-mosu, a zase nenabehol. Na starom PC som mal Reštart C-mos pomocou Jumperu pri batérii. Tak som inštinktívne ten Jumper skúsil prehodiť aj na terajšej doske, tiež bol pri hodinách. Pc nabehol, znova som ho vypol jumper dal do pôvodnej polohy, a však asi to nebol jumper ktorý reštartováva c-mos pamäť, pretože možno je blblosť to čo teraz napíšem ale pri kolíčkoch s jumperom by mala byť napísaná že sa jedná o c-mos pamäť. A chvíľku zase išiel. Neviem čo to bol za jumper ale na chvíľku my pomohol. Teraz my PC ide asi podľa toho ako sa cíti :)). Sem tam nabehne, sem tam nie, inokedy keď nabehne tak aj zmrzne. Neviem či to je spôsobené nejakou Hardware chybou, alebo tým že som inštaliróval Ubuntu. Ale väčšia pravdepodobnosť je asi na tú Hardvare chybu. Zatiaľ som toho moc o Unixových systémoch neprečítal, no čo o ňom všetci hovoria, sa my celkom pozdáva. Inštalácia prebehla hladko. Je síce pravda že je to zložitejší systém, ale celkom ma to aj začalo baviť, všetky tie konfiguráky, nastovavačky, príkazový riadok......no ale to som už odbočil riadne od témy. Chcel by som len poprosiť nejakú dobrú dušičku, keby poradila....
Veľmi pekne ďakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Ak by ale sa to prejavovalo tým, že zapneš zdroj a niečo nabehne a niečo nie, doporučoval by som premerať výstupy zo zdroja (5V a 12V, je to symetrický zdroj, takže aj -5V voči čiernemu). Najlepšie by bolo merať tie napätia osciloskopom, kde by sa mohli ukázať vadné vyrovnávacie kondenzátory - keď je zdroj v poriadku, musí sa na obrazovke ukázať pri všetkých frekvenciách iba rovná čiara, nezvlnená, bez ostrých výstupkov, proste čiara. Ak nemáš osciloskop, každý má doma bežný voltmeter, z,eraj teda aspoň napätie, či vychádza zo zdroja. Meraj voči čiernemu vodiču (je to jedno, voči ktorému, všetky červené, všetky žlté a všetky čierne sú vnútri spojené). Ak je zdroj v poriadku, chyba je asi v doske.
skusil som aj iny zdroj a ste to iste roby :(