problem po aktualizacii pclinuxos
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
more /etc/X11/xorg.conf
Najdi tam driver v sekcii device a nastav na "vesa".
more
je na rozdiel odview
len pager a nie editor?startx
) a napis aku chybu napise.X Window System version 7.1.1
...bla...bla bla
(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
Data incomplete in file /etc/X11/xorg.conf
Undefined InputDevice "Mouse1" referenced by ServerLayout "Layout1".
(EE) Problem parsing the config file
(EE) Error parsing the config file
Fatal server error:
no screens found
XIO: fatal IO error 104 (Connection reset by peer) on X server ":0.0"
after 0 requests (0 known processed) with 0 events remaining.
som si to pozrel a v xorg.conf som mal upraveny mouse1 aby som mohol pouzivat setkych 7 tlacitiek...mierne neuspesne lebo bocne tlacitka fungovali ako lave...ale lin mi s tym par dni fungoval...tak som si podla tohto vypisu zmenil v xorg Intellimouse spat na mouse1 a xka sa spustili no nemam na ziadnom okne tu hornu listu na presuvanie...takze neviem okna zatvorit ani presunut...a beryl mi tiez nefunguje :( kto poradi pls?
Skus si znova nakonfigurovat xorg prikazom
xorgconfig
. Neviem ci ten prikaz pozna PCLinuxOS, alebo apt-get reconfigure xorg? (= s prikazmi to mam troska tazsie lebo balicky uz tak moc nepouzivam)