ANKETKA - napalovanie media z Linuxom
dam nejake blizsie info, nech je to dopredu dohodnute. distribucia na CD ma 680MB iso obraz, distribucia na DVD ma 3900MB iso obraz. taktiez este upozornujem, ze mate zaujem aby aspon 2 tyzdne to medium fungovalo. a este drobnost - harver pocitaca - 64bit CPU, 1024MB RAM, 7200 RPM HDD, napalovacka umoznuje zapis az 56xCD a 16xDVD.
Tak som zvedavy na vase prispevky :) a hlavne - mozno to niekomu zo zaciatocnikov pomoze
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
a) potrebujem to mat rychlo - maximum
b) potrebujem popri tom aj nieco ine robit, ale na case nezalezi - minimum
c) ale vacsinou mi je to uplne jedno akou rychlostou sa to bude palit, tak nechavam rozhodnutie na napalovacom programe - auto
Linuxovu distribuciu som napalil iba jednu na CD-R, vsetky dalsie uz len na CD/DVD RW, naco zbytocne minat media, ked aj tak o chvilku vyjde nova verzia. A s tym je spojene aj to, ze mi je jedno akou rychlostou napalujem, ked sa to nepodari (co sa mi este nestalo), tak nie je problem zmazat a napalit znovu, ked uz, aj pomalsou rychlostou.
Kedysi bol naozaj problém s napaľovaním, odhadom tak 3,4 roky. Keď som si chcel niečo napáliť musel som sa pozerať na max. rýchlosti na médiach a dávať ich tam natvrdo K3B.
No teraz je situácia oveľa lepšia. Všetko nechávam na automatiku. Osvedčili sa mi DVDRW velká kapacita médii a viacnásobný zápis.
DVDcka vsetky 8x, pomalsie sa bojim ze uskodi, po skusenosti, ked som 16x DVD palil 2,4x a neslo potom citat (asi bol moc silny laser na takej rychlosti).
DVD distribucie alebo toho mojho DVD pre ubuntu palim 2x. ak musim nieco palit rychlo, tak palim 4x.
Cedecka u mna su palene dvanastkou, ale operacne systemy palim striktne 4x.
U CD napaľujem 24x - alebo koľko dovolí RW
Keď už anketa - DVD vypálim za 7-8min, verifikáciu robí 30-40min alebo aj viac?! (k3B)
co sa tyka ankiet
- asi pred meisacom som nato upozornil aj admina ale bez vysledku :(
- tiez som pridal zopar navrhov ale akosi nepresli (ktovie ci ich dakto cita...)
- ak je to taky neprekonatelny problem pre admina menit tu anketu kazdy tyzden, navrhujem aby to robil dakto iny (a ak by nikto nemal zaujem, ja by som sa rad podujal)
# vypal subor.iso on microwave subor/priecinok
:-)))
Komp mám 64bit 2core 3Ghz 1,5Gb RAM, 3xHDD 7500ot, Ati fglrx driver, OpenSuse distro (dokelu tento výpis si daakde uložím lebo sa mi ho nechce furt vypisovať)