Android je na 2,5 miliarde aktívnych zariadení

09.05.2019 | 14:10 | LUcoRP | Novinky

Podľa vyjadrení Google na I/O 2019, operačný systém Android sa nachádza na 2,5 miliarde zariadení, čím výrazne predbehol každý konkurenčný operačný systém.

Zdroj: Root.cz

    • RE: Android je na 2,5 miliarde aktívnych zariadení 10.05.2019 | 01:37
      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

      Na jednej strane dobrá správa na druhej ...

      Keby nexistoval Linux enviroment, lepšie povedané GNU/Linux enviroment, tak by ma Linux nikdy tak neoslovil a nestal by sa mi láskou a prácou na celý život.

      Android ten enviroment zabil, hoci sú nástroje ktoré to tam zas vedia pridať, ale prečo najprv systém zabiť a potom pridať to čo tam už bolo?

      UBports je proti tomu nebe a dudy, tam nechali Linux enviroment dýchať a všetko funguje rovnako ako na desktope.

      Je otázka prečo väčšina ľudí rada používa zlé riešenia, na toto ešte nemám odpoveď.

      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
    • RE: Android je na 2,5 miliarde aktívnych zariadení 10.05.2019 | 08:19
      Avatar WlaSaTy   Návštevník

      Canonical mal kedysi projekt, ktorý po pripojení externého displeja (cez MHL alebo priamo HDMI) naštartoval na Androide kompletný desktop. Dva krát to zrušil, keďže s tým neoslovili trh. Nakoniec nahradil Ubuntu Touch.

      Občas sa mihnú na trhu podobné zariadenia ako telefón ku ktorému priamo predávajú dock s klávesnicou, myškou ktorý z toho urobí desktop. Alebo prázdny NB do ktorého človek zasunie telefón a dostane z toho desktop. Cenovo je to ale drahšie ako kombinácia tradičného NB a Smartfónu.

      Toľko ku hračkám na okraji trhu. Z finančného hľadiska neprinášajú zisk, keďže s takými hračkami oslovia len zlomok minority. V dnešnej dobe ľuďom na prácu stačí NB, na hranie Desktop alebo herná konzola, a na bežný konzum multimediálneho obsahu im stačí telefón, tablet alebo TV+Smart modul. A Geekovia si v kľude vytlačia obal na RPi do ktorého nacvaknú displej a pripoja BT Klábosničku s touchpadom. Sú radi ako keď si decko za komunistov kúpilo oživenú skladačku rádia электроника do ktorého pripojili repráčik, púzdro na baterky a zacvakli kryt. A počúvali svet.

      Ale z môjho pohľadu je táto správička pozitívna v celom rozsahu. Android vytlačil Windows zo sféry PDA/Smartphone. A kto chce, ten si môže nahodiť Linux do Smartphone cez chroot. Alebo rovno, ak sa na to cíti, tak si môže vyhackovať firmware a nahradiť to kľudne aj desktopom. Kedysi som mal Ubuntu desktop na HTC Rhodium, mal som to ako najmenší notebook na svete.

    • RE: Android je na 2,5 miliarde aktívnych zariadení 10.05.2019 | 11:53
      Avatar debian+   Návštevník

      Tak to vyzera, ze zmenit enviroment bolo dobre rozhodnutie.

      Divaj sa na to tak, ze Linux pouzivanim sa udrziava a tym padom z toho profitujeme. Nebude sa podporovat nieco, co sa nepouziva. A co sa pouziva, je otestovane.