Denne sa aktivuje 500 tis. Android smartphones

29.06.2011 | 13:46 | dodoedo | Novinky

Andy Rubin oznámil, že denne sa po celom svete aktivuje 500 tis. Android smartphones. Android smartphones používajú operačný systém Android od spoločnosti Google.
:-)

    • Usmev? 29.06.2011 | 14:28
      Avatar Dare_devil Debian, OpenSuse  Používateľ
      Co je na tom usmevne? Iba dalsia centralizacia, nic viac.. Google sa mi uplne znechutilo
      There is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people
      • Re: Usmev? 29.06.2011 | 14:37
        Avatar borg Fedora  Administrátor
        porazka ms, applu a nokie na poli smartphonov, linux medzi masami ;) google nemusis pouzivat
        • Re: Usmev? 29.06.2011 | 14:59
          Avatar Dare_devil Debian, OpenSuse  Používateľ
          Linux medzi masami a 2/3 ci kolko apps v android markete nedodrzuju licencie pod ktorymi su vydane. MS a Nokiu mozes zlucit pod jedno, od kedy sa rozhodli vysrat na symbian a ponali to kubisticky. Co mam z toho, ze bude na kazdom mobile a medzi ludmi Linux, ked svojou nesikovnostou a nevedomostou umoznia skodlivemu softu aby ich poskodil ?
          There is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people
          • Re: Usmev? 29.06.2011 | 15:19
            Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
            Ktoré že to nedodržujú licenciu? Toto ma fakt zaujíma, páč podľa mňa si len trafil do vzduchu.

            Google je veľký, čo neznamená automaticky zlý. Vyhláseniami že skončil s Widlami, podporov open source riešení, bojom proti softvérovým patentom, pomocou Linuxu, ja viem za všetkým sú prachy, ale aj tak robí za nás to o čom tu väčšina ľudí len hubou mele.

            Neber to prosím ťa ako útok, pretože v poslednej dobe sa tu hneď všetci urážajú, ale len ako podnet na diskusiu.
            Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
            • Re: Usmev? 29.06.2011 | 16:23
              Avatar Dare_devil Debian, OpenSuse  Používateľ
              Nboj sa, nemam potrebu na seba ukazovat a podopierat sa vymyslenymi faktmi. Neviem to najst, to ohladom licencii som cital bud na abclinuxu alebo na itbiz ( vlavo kde su novinky nad tym je hned it biz, cize realne neviem kde to bolo ).. Jednoducho bol robeny vyskum, ze neviem kolko percent vyvojarov, ktori vyvijaju pre android market a davaju tam svoje apps nedodrzuju licencie. Ale to je vedlajsie..

              Vedlajsie su aj tie peniaze.. To mi je uplne jedno. Ale nie je mi jedno ta centralizacia dat. Vsetky moje kontakty, vsetky moje fotografie, maily, dokumenty, vsetky osobne veci ( vdaka cloudu ) - preco by som to vsetko mal zverovat do ruk Google? Moju poziciu, moju oblubenu farbu.. Preco android vytvara siet routrov a posiela ich GPS poziciu na Google centralu tak, ze pomocou MAC adresy sa da vyhladat akykolvek router ? Ani nan nemusi byt pripojeny, staci, ze zachytava beacony.. O tom bola prednaska, a Google samo poskytlo web-tool, ktorou mozes vyhladat konkretny router podla MAC adresy kdekolvek na svete ( staci aby okolo neho jeden jediny krat presiel niekto s androidom, ked nie ja, tak ty.. ). Nevidim dovod preco by som to vsetko mal zverovat. Clovek straca anonymitu a svoje sukromie, taktiez s prichodom OpenID a podobnych sluzieb. To, o co sa snazi Google v jeden den prerastie do toho, ze OpenID nebude potrebne - bude stacit mat ucet v Google. Som proti tomu, som za anonymitu na internete, som za zachovanie mojho sukromia a asi vzdy budem ( som stara skola ? ).. Viete co je charakteristicke pre totalitu 21. storocia ? Vsetky predosle totalitne rezimy boli nastolene nasilim.. Rozdiel v tej, ktora pride, bude taky, ze tu novu budu ludia sami chciet. Tak ako si v dnesnej dobe v Anglicku na kazdom 7. metri snimany kamerou pre pocit bezpecia, tak ako zverujeme svoje identifikanty do cipovych kariet popr. podkoznych implantantov.. Vsetko je to pre dobro veci a 'pokial nerobis nic zle, nemas sa coho obavat'. Ale kto urcuje, co je zle, a co je spravne? Uplne absurdisticky uvediem priklad, len pre zvacsenie dorazu: Predstav si jednoduchu situaciu, ze v Anglicku by sa vlady zmocnili ludia, ktori by si zmysleli, ze pocas krestanskych sviatkov sa nemozes na verejnom priestranstve od 9tej do 15tej bozkavat.. A doteraz neskodny kamerovy system, ktory ta chrani, je proti tebe. Tak moze byt nasmerovany na kohokolvek, na homosexualov, zidov, kohokolvek. Je to len otazka casu. Nehovoriac o tom ze uz dlhe roky existuju systemy ktore dokazu na zaklade videosnimok tvojej osoby dokonalo vytvorit uplne jedinecny identifikant a dokazu ta identifikovat iba na zaklade chodze, na zaklade pokryvenia chrbtice, rozlozenia noh, prace ramien..

              Ale to som uz mimo temy.. Kazdopadne som za zachovanie anonymity a sukromia, som za to, aby sme ostali slobodni a nehodlam svoje data zverovat komukolvek, pretoze si ten ktokolvek moze kedykolvek zmysliet kdeco a cokolvek urobit :-) ( Tak ako bol priklad s kamerami )
              There is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people
              • Re: Usmev? 30.06.2011 | 12:49
                Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
                K tým licenciám, nebudú to dve tretiny, ale tak možno dve, tri, ja osobne som na takú za vyše dva roky netrafil.

                V ostatnom čo sa týka slobody s tebou plne súhlasím, tá je rovnako pre mňa na prvom mieste. Android sa dá nastaviť tak, aby si Google vôbec nepoužíval a je tam aj voľba inštalovať so zdrojov tretej strany, tak kľudne môžeš používať hocijaký iný nonGoogle market a Google ani nebude vedieť že existuješ.

                Ochranu dát som tiež riešil a zatiaľ to nechávam na Google, pretože som si neni istý, že by som si súkromie zabezpečil lepšie ako oni a určite by to nebolo zadara urobiť si vlastný server a na ňom si všetko šifrovať a ešte je otázkou či by to nebolo náchylnejšie na stratu dát a anonymity.

                Tie bláboly čo sa píšu hocikde po nete o tom ako Google kradne anonymitu, boli zatiaľ všetky vyvrátené. Posledné fake bolo o Chrome a vyšiel o tom článok na Roote, kde to testovali a bolo tam aj vyjadrenie Googla.

                Never kačicám čo vypisujú po kvázi odborných portáloch ako živě atď., maj svoj názor a overuj si fakty.
                Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
          • Re: Usmev? 30.06.2011 | 01:24
            WlaSaTy   Návštevník
            :MS a Nokiu mozes zlucit pod jedno, od kedy sa rozhodli vysrat na symbian a ponali to kubisticky.

            Takže podľa Teba beží Nokia N9 na akom OS?

            :2/3 ci kolko apps v android markete nedodrzuju licencie pod ktorymi su vydane.

            Poprosím vysvetliť, nezdá sa mi že by bol OS zodpovedný za chovanie programátorov aplikácií.
            • Re: Usmev? 30.06.2011 | 12:21
              Avatar Dare_devil Debian, OpenSuse  Používateľ
              :MS a Nokia
              Chytas za slovicka, mne bezi nokia e51 na symbiane

              :2/3
              No ved nie su, to nema spolocne so systemom nic.. To som spomenul okrajovo, ked uz sme sa tak bavili o nasadeni open source a linuxu
              There is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people
              • Re: Usmev? 02.07.2011 | 21:12
                WlaSaTy   Návštevník
                Pôvodne ma zaujímalo, prečo píšeš odveci. A to nie je slovíčkarenie.
    • jajaj 29.06.2011 | 15:07
      Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
      trochu sa hlúpo spýtam, ale... musel si prezradiť, že Android smartphones používajú Android?