Rýchlokurz autoškoly

14.11.2013 | 20:49 | Žumpa | bedňa

Pokiaľ budeš odbočovať, vyhoď predtým smerovku, ak ju vyhodíš až keď odbočuješ to ti možno nedochádza ale ja už vidím že odbočuješ tak si ju môžeš strčiť ... Modelová situácia, ty ideš odbočiť vľavo, ja ťa začnem obiehať (zľava) a čo sa nestane že? Nedávno mal jeden šťastie, že som si práve vymenil brzdové kotúče. Toto je dnes fakt veľká móda.

Jazdím pomaly, takže jazdím bezpečne. To že sa ti nedá zaspať je sila myšlienok tých ľudí čo sa vliekli za tebou v pol kilometrovej kolóne. To že sa tam idú pozabíjať, obiehajú sa jeden cez druhého je zážitok. Bojíš sa, nemáš na to? Nejazdi.

Koniec križovatky ruší prikázanú zníženú rýchlosť. Toto je klasický dôkaz uplatených vodičákov keď pako ani nevie že päťdesiatka už za križovatkou neplatí a vlečie sa ďalej, toto vie zdvihnúť tlak.

Obiehajte tam kde je to možné. Neviem prečo by som ja mal spomaľovať aby si ty mohol v protismere obiehať.

Keď nazeráte či sa dá obehnúť, nerobte to prosím vybiehaním do protismeru, už som z toho mal pár krát skoro infarkt. Možno vám to pripadá ako sranda, ale keď vám desať metrov pred vami nejaký arogant vykukne spoza kamiónu až na vašu stranu tak to určite nastraší každého.

Ideš v kolóne a vidíš ako z bočnej cesty sa nemôžu dostať na hlavnú, tak zastaň a pusti ich. Mňa to vždy poteší keď mi ľudia za to poďakujú zamávaním a občas je to aj nejaký pekný ženský úsmev a to sa oplatí.

Prichádza zima mysli na to že keď mi vybehneš z vedľajšej, tak to možno neubrzdím, z tohoto mám traumu ešte z minulej zimy, veľa krát na centimetre. PS: Toľko autonehôd ako bolo minulú zimu som nevidel za celý život, aj tri za deň.

Ešte raz ťa uvidím na tom bicykli sa trepať po ceste prvej triedy, tak vystúpim a nakopnem ťa do zadku od predku :) Pritom ďaleko krajšia cesta kopíruje o päťdesiat metrov vedľa tú na ktorej ťa kamión zhodí mne pod kolesá. To že tvoji rodičia vyhrajú súd proti mne, ti život nevráti.

Pozerajte Red Dwarf, majte sa radi, buďte ohľaduplný, nemusíte jazdiť podľa značiek, ale jazdite ohľaduplne. Tak napríklad z Nového Mesta sú dve zatáčky, jedna neprehľadná s prerušovanou čiarou a hneď za ňou prehľadná s plnou, takže zelenú inteligenciu netreba brať doslovne.

    • RE: Rýchlokurz autoškoly 14.11.2013 | 21:51
      Avatar LUcoRP Debian, *Ubuntu, Android  Administrátor

      ano, na cestach chyba slusnost a ohladuplnost. Mna osobne najviac vytaca v meste ked v sedemdesiatke idu zo svetiel dvaja "bezpecni" subezne 40. A su ti este drzo schopni pindat nieco o subeznej jazde v meste - to ze hned v druhom clanku toho isteho zakona kde je riesena subezna jazda v meste sa uvadza ze musia uvolnit lavy pruh aj v meste aby pustili rychlejsie auto, ak nie su dosiahnute urcite podmienky im vsak nevysvetlis.

      git blame | Muj Desvorc je vetsi nez tvuj!
      • RE: Rýchlokurz autoškoly 16.11.2013 | 16:43
        Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

        Tak, tak, arogancia vládne svetu. Sú to rôzne maličkosti ako keď ide cyklista v protismere a obieha ho auto tak sa dám viacej doprava aby ho mohol bezpečne obehnúť. Nešetrím benzím a nepôjdem sedemdesiat a vytvorím krásnu kolónu. Keď idem odbočovať do ľava, tak sa dám k stredovej čiare nech tí čo idú za mnou môžu pokračovať.

        Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org