sorry pokial som to supol do zlej kategorie....chcem linux....paci sa mi napr Slax...ma len jednu chybicku ze tam neni nic na tahanie torrentov a samozrejme ze je to live cd....takze chcel by som nieco s neakym novym kernelom ( lebo mam celkom novy comp s novym chipsetom 965 a starsie to nepodporuju ) nieco na styl slaxu - teda user friendly a kde sa daju aj tahat torrenty....teda uplne najlepsie vybavenie : VLC, povedzme ze Kopete alebo nieco na ICQ , open office by tiez bodlo , a pekny by bol aj firefox ale nemusi--- v slaxe je konqueror a je v poho....a este by som rad nieco rychle....akoze nie nieco co bude mat 4 GB alebo to bude 10 hodin nabiehat...jo a graficke prostredie...no snad neake user friendly - v slaxe je KDE a celkom sa mi paci....a este sa vobec nerozumiem do instalacie softu ale co vidim tak vacsina je v packu tar.gz alebo take nieco a napr slax ma specialne moduly .mo soo ..........tar.gz je mi teda na nic takze rad by som mozno aj take nieco...diki...
mne zavonal slackware na ktorom je postaveny slax a uz mi tu rozvoniava peknych par rokov ;)
Instalacia balikov sa lisi podla toho na com je vystavane. Ak na debiane (ubuntu) tak pouziva .deb baliky , ten spomenuty pclinuxos je zalozene na mandrive a pouziva rpm baliky.
Samozrejme kompilacia zo zdrojakov je mozna v kazdom distre. Ak sa chces vyhnut akejkolvek kompilacii (mozno okrem niecoho zivotne doleziteho= nova doska , novy ostatny HW) , tak sa poobzeraj po ubuntu ,ma urcite najviac hotovych balikov , ktore na par kliknuti nainstalujes.
Pises ze slax je user friendly , o tom sa da velmi pochybovat. Zrejme si este nevidel naozajstne user friendly distro.
ja radim kusok pockat na greenie (ta beta co je na nete ma daleko od hotovosti). takze podla mna je dobry mint zatial...
co presne je s tou grafikou?
www.zenwalk.org
je to instalacne medium a je dostupne aj ako live teda zive medium... na vsetko je len jeden program.. da sa doinstalovat aj VLC.. graficke rozhranie je Xfce.. pre viac info www.xfce.org
mozno by to bola prijemna zmena..
Ja osobne som za openSUSE, pretoze ma podporu zo strany NOVELLu. Ale velmi sa mi pozdava Gentoo a Debian