Ubuntu sedem.desat
1. pisem bez diakritiky
2. nainstaloval som na skusku Ubuntu (ked uz Elven skusa Fedoru, tak preco nie aj ja opacne?). Nuz ale poviem Vam, cista bieda. Upgrade pomalyyyyyy, tyzden som cakal na aktualizaciu nejakeho ubuntu docs. Skuska nainstalovat Seamonkey skoncila s tym, ze je tam verzia 1.1.5 (aktualna je 1.1.8), co je uz prudko prehistoricke (a derave, nieco ako FF vo verzii 2.0.0.8 ) - podotykam, ze repozitare som povolil, aj nejake "nedotestovane" a backoporty, proste co sa dalo. Nuz a rychlost? Ani nehovorim. Ubuntu v default stave - boot nieco cez minutu, fedora 53-55 sekund. programy - pidgin, openoffice, bittorent som nemohol odstranit bez odstranenia celeho ubuntu-desktop. vo fedore bez problemov aj jednotlive softy (samozrejme so zavislostami) a nahradenie alternativou (gajim, deluge). nastavenie seamonkey (teda toho ice nieco, co bolo v repozitaroch) ako default prehliadac - za tu chvilku som nenasiel. ked tak premyslam, tak asi ani vo fedore, ale kedze som FF odinstaloval, tak to nemalo inu moznost :-)
3. fedora zo zalohy obnovena, fungujem dalej.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
to o tom ubuntu-desktop beriem, este si to pozriem. potom by to bolo super.
ono zavrhnut nejake distro po par minutach/hodinach je trochu priskoro. Predpokladam ze ked si mal prvy krat na disku fedoru tiez si k tomu hned nezaujal takyto bojovy postoj.
Ubuntu je mierne lenive, to je pravda ,takze ak mas starsi komp s malo RAM pamate tak to bude dost poznat na vykone.
A ked skusas rad radom distra , co taky debian s xfce to musi byt aj na starom PC ako strela. Ubuntu , debian a spol maju ale aj tak v jednom velku vyhodu oproti takej fedore, maju bohaty obsah repozitarov, co moze fedora len zavidiet.
mam P3@733 a 512MB RAM - takze ultrastary comp.
co sa tyka upgradu, tykalo sa to len toho balicka ubuntu docs, pri jeho nastavovani to cakalo asi pol hodiny.. vytazenie cpu minimalne, s diskom to tiez nic nerobilo.. a potom to normalne zbehlo..