Notebook MSI
uvazujem o kupe tohto notebooku MSI GX610PX-034CZ
opis produktu:
Špičkový notebook pre hráčov (Performance Edition) S displejom 15.4" WXGA (1280x800) ACV. Procesor AMD Turion64 X2 TL60, pamäť 2048MB DDRII 667MHz, 250GB pevný disk (5400rpm) SATA, grafika ATI Radeon HD2600 (podpora DX10) 256 MB DDR3, optická mechanika DVD-RW SuperMulti Double layer, Gigabit LAN, modem 56k, 802.11b/g WLAN, farebne označené klávesy WASD, audio Digital/Analog 5.1 výstup, video kamerka 1.3M pixels, Bluetooth, čítačka kariet 5-in-1 (XD/SD/MMC/MS/MS Pro), 1xHDMI, 1xRJ-11, 1x RJ-45, 1xIEEE 1394, 4x USB 2.0, 1x Express card, 1xTV-Out, bez OS , Batéria Li-Ion 6 článková. Rozmery 358 x 259 x 33 mm, váha 2.6 kg, Gaming ruksak a myš, ovládače pre Windows Vista
cena 26 390 sk
chcel by som na nom samozrejme linux.... mate niekto skusenosti ci sa da vsetko "zelezo rozbehat" vsetko sa mi pozdava az na tie tri posledne slova v popise
prip. ak viete o niecom lepsom v tejto cenovej hladine tak si necham velmi rad poradit
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
ono aj ten najstrucnejsi opis "pre hracov" tomu presne zodpoveda...
parametrami sa velmi nelisi od povodneho NB na ktory som sa pytal a ma SK klavesnicu
grafika by mala ist v pohode ... som cital ze z najnovsim ovladacom od ati plne funguje pod linuxom... co je + akurat tu wifi nevem aku ma ale nemal by to byt problem rozbehnut aj z emuovanymi win ovladacmi , kolega tak rozbehal svoju wifi na debiane.....
RIP
samozrejme ze s ThinkPadmi sa to samozrejme nemoze rovnat...ale je to asi :: Acer < MSI < HP, IBM, ...
nuz je to tak, ale zas za tu cenu, mas fakt masinu na ktorej Ti pojde kazda hra, len musis s nim jemnejsie zaobchadzat
praveze mne sa to velmi paci a som s nou viac nez maximalne spokojny! Je to velmi dobry krok k uzivatelskej privetivosti. Predstav si takeho mojho spolubyvajuceho na intraku, ktory Caduje, a ked zadava suradnice, tak keby to mal davat cez klavesove skratky, tak by ho asi je*lo...
Numericka klavesnica je MSI-ckovska velka vyhoda...
------------------------------------------------------------------------------------
moja percentualna spokojnost s MSI-ckom je na 98% pozitivna...zvysok je ten, ze mi na linuxe stale nechce ukazovat stav baterky, ale to je problem mojho starsieho jadra a kompilovat sa mi ho nechce...pockam na update som lenoch ;)
desktop by ta vysiel lepsie
nb musi mat aj ine kvality
si ho predstavujem ako caduje na kolenach. moze si kupit numericky blok, celu klavesnicu alebo rovno workstation...
bullshit, take monstrum ani nenazyvam notebookom
neni to az take monstroozne velke. Ide o zvyk. A na plnohodnutnu klavesnicu na ntbk si lahko zvyknes. A neskor aj patricne ocenis :)
lepsie nez na kolenach na notebooku
ty si klavesnicu centrujes k monitoru? ja cele roky len tu cast na ktorej sa pise
a len tak mimochodom, plnohodnotnu klavesnicu to napriek svojej monstrozite nema, len tam natlacili numericky blok, ktory je nanic
teda okrem vynimiek: lenovo (a tym myslim aj tie ich lacnejsie modely, nielen thinkpady), dell, toshiba, apple
u ostatnych si treba davat pozor co sa vybera
vygooglil som tuto temu, lebo sa tiez chystam kupit tento NB, ale co som sa docital na nete, tak vraj su len nejake neoficialne ovladace na ATI HD2600 pre linux, ktore nepodporuju vsetko.
Ak si si ho kupil, mohol by si napisat, ako ti nam slape linux? a celkovo aky je.
Diky
Vlastním podobný stroj. (GX700PX-098SK) Je to Intel 2x2GHz Nvidia grafika 512 MB a upravil som si konfiguráciu výmenou RAM za 2x2GB moduly. zdá sa, že tam na tom nepôjde tá kamera potom IEEE 1394. Neviem ako RJ-11 a HDMI. USB šlapú správne a mám pocit, že rýchlejšie ako na viste.Môže sa stať, že bude blbnúť indikátor stavu batérie - s tým nespravíš nič. Suspend2ram nepracuje správne. Audio funguje od začiatku, len zvuk ide aj cez vstavané reproduktory po zapojení sluchadiel. treba sa pohrať v /etc/modprobe.d/alsa-base s nastavením správneho modulu. Riešilo sa to napr. tu.