pyfragtools

Sekcia: Aplikácie & Desktop 22.03.2008 | 14:21
Avatar karol Mandriva 2008.1  Používateľ
Po dlhom hladani sa mi podarilo najst nastroj na defragmentaciu linuxovych diskov (ext3 v mojom pripade), nastroj defrag v baliku pyfragtools, no ani za svet ho nikde neviem najst, na rpmfind.net, proste nikde. Neviem ci zle hladam, ale hladal som dost dlho a nikde som rpm-ko neneaisiel.
Ak niekto vei kde ten balik hladat, budem mu vdacny.

Urcite sa najdu taki ktori mi tu budu hovorit ze ziadny nastroj na defragmentaciu nepotrebujem v linuxe, ale je fakt ze system je nainstalovany bez reinstalu bezmala 1,5 roka, disk je plny a pri citani z disku je citit fragmentacia, hlavy sa pohybuju po celom povrchu a spomaluje to vsetko. Nejaky nastroj teda potrebujem.
"Operátor pozorovania prítomnosti nekomutuje s operátorom reality.Nemôžeme teda popísať realitu okolo nás bez toho aby sme ju ovplyvnili." <br/>
    • Re: pyfragtools 22.03.2008 | 14:26
      Avatar borg Fedora  Administrátor
      na root.cz alebo abclinuxu.cz pred par tyzdnami/mesiacmi vysiel o defragmenovani diskov clanok aj s linkom na dany tool. skus sa pozriet na to, vyzera celkom fajn
      • Re: pyfragtools 22.03.2008 | 16:55
        Avatar karol Mandriva 2008.1  Používateľ
        našiel som to na root.cz, nainštaloval a hlási mi po analýze, že defragmentácia by nepriniesla nárast výkonu. No zaujímavé, nikde vo výpise som sa nedočítal % fragmentácie ako to dáva disk defragmenter v XP.
        Povedzme že disk fragmentovaný nieje, dobre, ale čo potom spomaľuje načítavanie súborov z môjho disku ? Nieje v linuxe niečo ako registre vo windowse len menej prístupné a ťažšie čistiteľné, čo by povedzme chybnými záznamami, chybnými odkazmi na neexistujúce súbory spomaľovalo systém ? Lebo jedna z vecí ktorá spomaľuje windows je práve bordel v registroch a keď sa to vyčistí vhodnými programami alebo ručne, prudko zvýši svižnosť systému. Nieje niečo také aj v linuxe a neviem o tom ?
        "Operátor pozorovania prítomnosti nekomutuje s operátorom reality.Nemôžeme teda popísať realitu okolo nás bez toho aby sme ju ovplyvnili." <br/>
        • Re: pyfragtools 22.03.2008 | 18:31
          Avatar Samuel BWPOW Kupka Almalinux, OpenWRT  Používateľ
          Nie je. V pripade ext3 akurat mozes ziskat vykon FS pomocou zmeny parametrov. Mne dost pomohol tento thread a taktiez diskusia na IRC kanali #linuxos.sk na irc.freenode.net.
          Strach dát najevo své pocity a zjednat si u druhých respekt je jedním z problémů civilizovaného člověka, který se naučil zpochybňovat svou vlastní pravdu pro zdání objektivity
          • Re: pyfragtools 07.01.2013 | 22:14
            Zach   Návštevník
            http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=169551
            • Re: pyfragtools 07.01.2013 | 22:17
              zach   Návštevník
              # ./defrag -a /src/

              Building list of files to analyze... done!
              / /src/ [================== ] 3675/6026 ( 61.0%)

              Analyze finished. 4.9 % fragmentation (297 files), 56.6 average frags/MB
    • Re: pyfragtools 08.01.2013 | 11:36
      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
      Hlavne ext3 stojí za kulové. Po rokoch vývoja sa stala použiteľnou ext4.

      Spomalenie disku môže poukazovať na HW poruchu. Pozri SMART tabuľku disku, buď cez nejaké klikátko, čo máš v Mandrive, alebo cez smartmontools.

      Zišlo by sa pozrieť aj iotop.

      Alebo je to len bug ext3 pri preplnenom disku, odporúčam pohľadať alternatívny file systém.
      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
      • Re: pyfragtools 08.01.2013 | 23:06
        WlaSaTy   Návštevník
        Od marca 2008 ten ext4fs určite pokročil. Defragmentáciu vie riešiť myslím aj fsck ale potreboval exkluzívny prístup na disk.

        Ale, pôvodný problém s najväčšiou pravdepodobnosťou súvisel s kombináciou sparse files a torrentami. To doteraz dokáže zamávať desktopom viac ako squid na servri.
        • Re: pyfragtools 09.01.2013 | 15:54
          Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
          Ja som po krátkej dobe používania Linuxu s extfs skončil. Keď začala ext4, tak som priebežne testoval ako je na tom a stále to malo muchy. Až minulý rok sa mi začala pozdávať, teda chodí stabilne a nezaznamenal som jediný problém.
          Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org