Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
a nehustilkuj tu s nejakym podporovanim... greenie je dost casto v PC REVUE, aj aktualna verzia 2.1 aj rozne starsie. Nie je teda problem, aspon ja ho nevidim.
viem ze si musis nieco dokazat, ale preco nie tu? komplexy, ze ta nechalo nejake dievcato z pokecu, si nemusis vyryvat na mne :)
inak myslim ze zadavatel tohoto topicu dostal odpoved, a nejake hadky ho nezaujimaju - tak ako ostatnych...
niekto sa spytal, preco sa Greenie nevojde na CD. tak ked som to uvidel tak som odpovedal. a tiez som nasiel teba, ako si zas nieco dokazujes :)
Ja ti tu pisem uz davno ,prezentuj sa ako seriozny clovek , ktory ked nevie ,tak sa obrati na inych a neseka tu frajera , ze vytvoril zazrak , a nic lepsie pod slnkom neexistuje. Z teba Stano srsi nadutost a nadradenost kazdym prispevkom, keby si ale na to mal tak by to bolo o inom. A ze si taky prerasteny pubertak ,ktory ma problemy s vlastnym egom o tom nikto nepochybuje.
april 2008 - Greenie 2.1
v com je problem?
a narazas este stale na tu chybicku co bolo v GDM? myslim ze to sa uz riesilo...
existuje edicia galadriel, co je vlastne taky netinstall... ale neodporucam to nikomu kto s linuxom len zacina...
takze... gerfihellania je CD verzia. v aktualnej verzii je vsak kusok narastena, teda na CD sa uz nevojde. Napalit na DVD.
ak nemas volne DVD, mozem dat na net starsiu verziu 2.0.3, ta sa na 1CD vojde, no ma znacne menej softveru.
Inak mozes sa kludne ozvat cez ICQ/jabber, mam v profile
...totiž cesta greenie, je cesta k zvýšeniu užívateľov linuxu v SK.
(tak....a teraz ma zabite).
-niektoré veci totiž treba do ubuntu dodatočne doťahať, v greenie už sú, bavím sa o rôznych ovládačoch, hlavne tých, ktoré sa týkajú možnosti pripojenia na internet - za všetky spomeniem napr. ndiswrapper. dajte si ubuntu, ak ste wifi konektívny a do minuty ste späť vo win.......mier
ked som pisal manual, tak ma furt niekto otravoval (ano otravoval, myslim to vazne) ohladom nastavenia modemu. akurat zacinali vsetky tie "rychle internety" a tak podobne, a na slovensku nebolo distro kde by islo vsetko hned. tak som zvolil tuto cestu, ze bude na mediu vsetko na to potrebne. len skoda ze nemam s modemami vobec ziadne skusenosti.
neviem ci sa to len mne zda, ale Greenie LiveCD je dost svizne. Vcera som skusal na laptope tuto distibuciu a oproti Suse, mandrive, Ubuntu a dokonca aj Mintu je ovela rychlejsie. Dnes to nainstalujem na notas a uvidim. Bol som milo prekvapeny ...