Ubuntu
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
a netrba moc doinstalovavat.
Inak odporucam SystemRescueCD stiahnes si to a napalis. Potom ked vlozis CD do mechaniky a restartujes, tak sa ti nabootuje to CD a pomocou toho sa da krasne zalohovat cely system.
V tej teme ktoru mas hore uvedenu som sa prave ja informoval ohladom toho a v pohode som to zvladol.
Citaj a vzdelavaj sa a hlavne pouzivaj vyhladavanie ;-)
a s rychlym internetom nieje problem preinstalovat cely system tak za hodinu, dve
/etc
a/home
Nebolo možné stiahnuť aktualizácie
Failed to fetch http://sk.archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/o/openssl-blacklist/openssl-blacklist_0.1-0ubuntu0.8.04.4_all.deb Hash Sum mismatch
O co do slaka ide ???
inak dnes som to skusal uz minimalne 3x a vzdy to vypisuje to iste, ale ked pockam a nezavriem to okno s chybovou hlaskou, tak sa mi po chvili objavy spravca aktualizacii a dalsou hlaskou ze :
Nemôžu byť nainštalované všetky aktualizácie
< /br>Spustiť čiastočný prechod na novú verziu, aby sa nainštalovalo čo najviac aktualizácií
Mam potvrdit ze chcem ciastocnu aktualizáciu ???Alebo mam este cakat ???
Inak otazkocka este na teba WlaSaTy -- Ty si jeden z vyvojarov ???
PS.: nie, tu chybu si pametam pretoze nejaka truba odstranila varovanie pristupu k "mozno" neinicializovanej premennej. zial ten druhy pristup zabezpecoval viacnasobnu randomizaciu pre zasobnik ktory sa pouzival na vytvorenie klucov. takze po odstraneni toho varovania boli generovane menej bezpecne kluce a ten balik obsahuje ich detekcnu rutinu. som sa tak dobre uz dlho nezasmial ked som to cital po vsetkych novinach.
No nist ja som zatial s Gusty spokojny ...
Nakoniec som nastavil ceske repozitare a doinstaloval vsetko. Prebehlo to OK, vsetko v pohode restartovalo sa a nabehol system. Akurat ze so zmenami. Cele sa to po......
Vsetky programi ktore potrebuju zadanie hesla to znamena ze potrebuju spostit program s pravami spracvu tak nefunguju, od Synapticu cez Ovladace hardweru, Sambu dokonca ani Spravca aktualizacii mi niede, ani skontrolovat nove aktualizacie a ked uz aj nahodou ze najde nejake tak ich nemozem nainstalovat pretoze nemozem zadat heslo, proste to pritom zamrzne, ale nezamrzne cely system, ked dam nasilneukoncit proces tak sa skonci a system ide dalej.
Zaujimave je ze cez konzolu to ide, spustim Synaptic aj aktualizacie, ale vypisuje to nieco ked dam sudo a nejaky prikaz a to najprv vyhodi ze :::
sudo: unable to resolve host ninu-N8
Taktiez mi neidu screenlety, vlastne idu ale maju cierne pozadie, ako keby bol nejaky problem s grafikou (mimochodom mam GeForce 8600 GT), okrem toho mi to iste robi aj Cairo-Dock.
To by bol asi cely moj problem. Teraz otazka znie ci sa to da nejako spravit ? Ak ano ako ? Alebo si mam naspat nahodit Ubuntu 7.10 ktore mam zalohovane ?
nastartuj do single user modu, pripoj disk na zapis, oprav /etc/hostname, pripoj disk na citanie, restartni.
Ale urcite sa este pokusim o ten upgrade na 8.04 ... ale inak dik
a tam budes mat ze "stahovat z:" a vedla ponuka kde bude "server pre slovensko", tak to prepni na "hlavny server"
potom nechas obnovit zoznamy balikov a nahodis aktualizacie
/etc/apt/sources.list
No nic, este chcem vyskusat druhy sposob a to ten ze si stiahnem a napalim LiveCD noveho Ubuntu. Ked chcem nainstalovat Ubuntu z CD, musim naformatovat disk na ktorom mam stare Ubuntu, alebo len proste vlozim LiveCD a spustim instalaciu a preinstalujem Ubuntu ??????
Este som sa chcel spytat, ze ked som si zalohoval cez AptOnCD vsetky .deb baliky v Ubuntu 7.10, budu sa dat pouzit aj v novom Ubuntu 8.04 ???
Ubuntu je nevydarená téma na Debian :-D
Momentalne skusam upgrade na novsiu verziu, co sa mi vsak cez aktualizaciu nepodarilo tak celkom, preto chcem vediet aj o inych alternativach, vid vyssie ...
ciastocne s tebou tiez suhlasim... hmmm to je na dlho...
To čo si si zálohoval cez AptOnCD sú balíky pre 7.10, takže v 8.04 nepôjdu a budeš to museť nanovo nainštalovať cez apt (synaptics, ...)
Teraz otazka na teba, ty si instaloval Hardy Heron z CD, alebo to aktualizoval cez Spravcu aktualizacii ? Lebo moj pokus skoncil dost blbo ...