Sekaju mi filmy (Ubuntu 8.10)
Ked spustim akykolvek film v ktoromkolvek prehravaci - VLC, Totem, Gnome Player, Mplayer, SMplayer, tak mi seka vo fullscreene. Ked je v takom rozliseni ako ma byt, ide v pohode. Dokonca na niektorych prehravacoch mi nejde obraz. Preto by som sa chcel spytat, kde moze byt problem - ci kodeky a ak tak kde by som mohol stiahnut nejake dobre, alebo ci to moze byt mojou slabou grafickou kartou ATI Radeon Xpress 1100.
Vdaka za pomoc.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
to trkota: Tipujem, ze mas rok a pol sary notas Asus (tu istu grafiku ma moj spolubyvajuci) - v case kod som sa ho snazil presvedcit na linux (co sa mi bohuzial nepodarilo), som mu rozchodil ubuntu 7.10 a celkom pekne mu to slapalo - filmy nesekal, 3D efekty bezali, po case aktualizoval na 8.04, neskor sa mu to rozsekalo.
Za radu "pouzi stary soft" ma tu mozno niekto bude schopny ukamenovat, ale mozno je vhodne zamysliet sa nad tim, ci je tvoje zelezo schopne potiahnut vsetko na co si zmyslis ;)
Ako som pisal, mozno je to blbost ale za vyskusanie nic nedas.
Ich momentalna verzia je 8.56.4 a daju sa najst napr TU. Teraz mi uz len preblikava video pri compize, a refresh x11 ma znervoznuje, taze compiz==disabled. Inac brachovi so shitnou intel grafikou to ide bezchybne dokonca bez proprietarnych ovladacov.