Convertovanie
Potreboval by som zohnat nejaky SW na convertovanie a orezavanie videii, Vo Win som pouzival Totalvideoconverter co bol fakt dost dobry program,no nesial som alternativu na linux.(ide mi o .3gp,.avi,.mp3,.mp4,.flv)Tiez by som potreboval prehravac DVD. A chcel by som tiez poprosit o vysvetlenie instalacie suborov typu .gz alebo o presmerovanie na temu kde sa to preberalo (najlepsie pre zacinajuceho uzivatela) Dakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
K tym .gz. To nie je instalacny balicek, to je len spakovany a zkomprimovany adresar (z windowsu asi poznas rar). Zrejme ty v nom mas zdrojove kody nejakeho programu, ak hej, tak ho rozbal, chod do adresara kde si ho rozbalil shellom a spust ./configure;make;make install.
anton@anton-desktop:~/Plocha/rar$ ./configure;make;make install
bash: ./configure: No such file or directory
mkdir -p /usr/local/bin
mkdir -p /usr/local/lib
cp rar unrar /usr/local/bin
cp: nie je možné vytvoriť obyčajný súbor `/usr/local/bin/rar': Permission denied
cp: nie je možné vytvoriť obyčajný súbor `/usr/local/bin/unrar': Permission denied
make: *** [install] Chyba 1
mkdir -p /usr/local/bin
mkdir -p /usr/local/lib
cp rar unrar /usr/local/bin
cp: nie je možné vytvoriť obyčajný súbor `/usr/local/bin/rar': Permission denied
cp: nie je možné vytvoriť obyčajný súbor `/usr/local/bin/unrar': Permission denied
make: *** [install] Chyba 1
Nepotreboval by si prava roota?
Inak preco prave WinRAR? Na rozbalovanie kludne postaci balicek unrar, ktory ma vacsina distribucii v repozitaroch.
Do vyhladavacieho pola zadaj
unrar
Textovo: V terminalisudo apt-get install unrar
To sudo na zaciatku ti da prava roota, bez "sudo" by si to nenainstaloval.Save (A+V) will generate bad AVI. Save audio will work.
A s tymto mam robit co? Sice Totem ma codeky no su platne i pre programy ktorymi chcem prerabat spomenute videa?
H.264 detected
If the file is using B-frames as reference it can lead to a crash or stuttering.
Avidemux can use another mode which is safe but YOU WILL LOSE FRAME ACCURACY.
Do you want to use that mode?
Tam najdes aj odpoved na tvoju otazku. External splitters and codecs don't work in AVIdemux so installing them has no effect. If you can upload sample file (use rapidshare or similar service) someone might be able to add support.
Na tu druhu vec ti nedokazem odpovedat, nakolko neviem co su B-frames. Ale ked si prelozis ten text (hlavne druhy riadok) mozno sa niekam pohnes.
na prevod audia pouzivam zvukovy konvertor (je to v ubuntu, ako sa vola balik neviem asi sound-converter)
to je z repozitarov ubuntu
cd "Pracovná plocha"
obidva prikazy su si ekvivalentne
este dodam ze zvacsa staci napisat prac a stlacit TAB a cesta sa doplni sama, zvacsa vo forme pracovna \plocha
MexConverter