Hmm, pozeral som stranku lingea.sk a nezda sa mi, ze by tam niekde ponukali lexicon na stiahnutie. Si si isty, ze existuje free verzia?
Strach dát najevo své pocity a zjednat si u druhých respekt je jedním z problémů civilizovaného člověka, který se naučil zpochybňovat svou vlastní pravdu pro zdání objektivity
Re: prosim o lingea lexicon pre linux
19.08.2009 | 01:53
Lingea urcite neexistuje vo free verzii.
BTW neviem ako je to s novou verziou (ak existuje aj pre linux), ale stara 2002 mala v linuxe predpotopne GUI a problemy s diakritikou, takze sa viac oplatilo rozbehat win verziu pod wine.
19.08.2009 | 05:19
Strach dát najevo své pocity a zjednat si u druhých respekt je jedním z problémů civilizovaného člověka, který se naučil zpochybňovat svou vlastní pravdu pro zdání objektivity
19.08.2009 | 15:44
pre Maor:
Predpokladam ze ty mas vsetok softwer legalny a nikdy si nic nepotreboval stiahnut pripadne napalit. Gratulujem
pre Samuel BWPOW Kupka:
stare lexicony 2002(linux verzie) sa dali normalne stiahnut zo stranky(trial) ale nove su "skryte" a lingea ti posle trial na "akukolvek" platformu ked vyplnis nejaky "formular"
Podporovane platformy su Windows; Linux; Windows Mobile (býv. Windows CE), Palm a MacOS
pre Stanislav Hoferek:
Si jeden z mnohych ktor maju pocit ze vsetko je na webe.. a ajked mas pravdu, svoj NB nemam stale pripnuty do netu a "sem tam" potrebujem slovnik offline.
A to ze niekto vie ang perfektne a nepotrebuje slovnik tak tato informacia mne osobne nepomoze
ano. po troch, ci styroch rokoch co pouzivam linux uz nemam nelegalny obsah ani v PC a ani na CD/DVD mediach ... na co ... a k slovniku, skus este toto: http://slovnik.iz.sk/
20.08.2009 | 10:36
stano170Návštevník
neviem sice kto by si kupil film v obchode a potom ho napalil aby ho mal doma strceny.. Ajked su taky ktory nechcu aby sa im znicil original ale ajtak
20.08.2009 | 12:34
Ja mam vsetky originaly prekopirovane pre istotu. Ale kopiu mozes mat doma legalne aj bez toho, aby si vlastnil original. Mozes si ju napriklad stiahnut z internetu.
20.08.2009 | 13:34
v tomto co je legalne a co nie nemam celkom jasno ...
Ked si napr. stiahnem film pozriem a vymazem = legalne alebo nelegalne ???
Domaca DVD zbierka (volakedy davno VHS zbierka) = legalne alebo nelegalne ???
Slackware
20.08.2009 | 19:48
Jednoducho povedane, vsetky filmy a hudbu, ktora uz isla v kine, telke alebo bola inak uverejnena, mas doma legalne. Vobec nezalezi na tom, akym sposobom si ich ziskal, teda ci nahranim z telky, stiahnutim z netu alebo skopirovanim z ineho media.
20.08.2009 | 20:31
Presne tak. Pre sukromne ucely mas pravo mat kopiu akehokolvek zverejneneho audiovizualneho alebo audio diela, ale nesmies ju dalej rozsirovat.
19.08.2009 | 22:49
stano170Návštevník
no lingeu chcem prave koli tomu ze ma v sebe slovnik + vyslovnost(hovorenu) a hlavne priklady viet respektive slovnych spojeni
19.08.2009 | 23:29
prosim porad mi ako dostat do stardict slovensko-anglicky slovnik. Zo stranky http://dict.stardict.org/dictmanage.php som nemohol dostat to spravne co som chcel.
PS: pouzivam Ubuntu
28.08.2009 | 11:05
Nenasiel som tam slovensky ktory by obsahoval viac ako niekolko desiatok slov. Ak ti bude stacit cesko-anglicky a anglicko-cesky (oba 80k slov) tak toto by mohlo fungovat:
Precital si si, co si ty napisal v prvom prispevku?
"ahojte. Nedari sa mi nikde stiahnut anglicko slovensky lingea lexicon pre linux. Nemate niekto tuto verziu? A ano upli by ste mi ju niekde?"
Nemyslis si, ze toto sa riesi na warez forach?
Neber to z mojej strany ako utok, len si myslim, ze zhananie nelegalneho softu nepatri na toto forum.
19.08.2009 | 22:47
stano170Návštevník
ano mas pravdu nepatri na toto forum.,..
ale kde je "trosku" vecsi predpoklad ze natrafim na linuxaka co riesil slovnik..
..tu alebo na hociktorom wareze..?
20.08.2009 | 00:08
pozri pc translator, mne pod wine išiel bez problemov
22.08.2009 | 13:16
DragonNávštevník
Podobne nelegalne, nie?
22.08.2009 | 13:32
pejtaNávštevník
áno, a ?
22.08.2009 | 15:43
DragonNávštevník
Nic, len sa pytam. A dufam, ze sa to tu pomalicky nezmeni na linux-warez forum, kde sa budu nachadzat navody, ako ten-ktory drahy kus SW zadarmo rozbehat na Linuxe...
17.08.2011 | 16:08
PelittimoNávštevník
Ale v tom prípade nemáš mp3, že? Alebo myslíš, že prečo Linux nemá vždy podporu pre mp3 a avi tie ostatné zmrdy?
30.08.2009 | 00:14
BTW neviem ako je to s novou verziou (ak existuje aj pre linux), ale stara 2002 mala v linuxe predpotopne GUI a problemy s diakritikou, takze sa viac oplatilo rozbehat win verziu pod wine.
Predpokladam ze ty mas vsetok softwer legalny a nikdy si nic nepotreboval stiahnut pripadne napalit. Gratulujem
pre Samuel BWPOW Kupka:
stare lexicony 2002(linux verzie) sa dali normalne stiahnut zo stranky(trial) ale nove su "skryte" a lingea ti posle trial na "akukolvek" platformu ked vyplnis nejaky "formular"
Podporovane platformy su Windows; Linux; Windows Mobile (býv. Windows CE), Palm a MacOS
pre Stanislav Hoferek:
Si jeden z mnohych ktor maju pocit ze vsetko je na webe.. a ajked mas pravdu, svoj NB nemam stale pripnuty do netu a "sem tam" potrebujem slovnik offline.
A to ze niekto vie ang perfektne a nepotrebuje slovnik tak tato informacia mne osobne nepomoze
BTW. http://www.root.cz/clanky/lingea-lexicon-konecne-linuxovy-slovnik/
Dakujem vsetkym za pomoc. Aj tym ktory sa tvaria ze su v "kazdom smere legalny".
Takze este raz.. si legal?
Ked si napr. stiahnem film pozriem a vymazem = legalne alebo nelegalne ???
Domaca DVD zbierka (volakedy davno VHS zbierka) = legalne alebo nelegalne ???
PS: pouzivam Ubuntu
#!/bin/bash
mkdir -p ~/.stardict/dic 2>/dev/null
wget -O stardict-english-czech-2.4.2.tar.bz2 'http://downloads.sourceforge.net/project/stardict/stardict-dictionaries-misc/2.4.2/stardict-english-czech-2.4.2.tar.bz2?use_mirror=surfnet'
wget -O stardict-czech-english-2.4.2.tar.bz2 'http://downloads.sourceforge.net/project/stardict/stardict-dictionaries-misc/2.4.2/stardict-czech-english-2.4.2.tar.bz2?use_mirror=surfnet'
tar jxpvf stardict-english-czech-2.4.2.tar.bz2 -C ~/.stardict/dic/
tar jxpvf stardict-czech-english-2.4.2.tar.bz2 -C ~/.stardict/dic/
Inak odporucam pouzit google translate
"ahojte. Nedari sa mi nikde stiahnut anglicko slovensky lingea lexicon pre linux. Nemate niekto tuto verziu? A ano upli by ste mi ju niekde?"
Nemyslis si, ze toto sa riesi na warez forach?
Neber to z mojej strany ako utok, len si myslim, ze zhananie nelegalneho softu nepatri na toto forum.
ale kde je "trosku" vecsi predpoklad ze natrafim na linuxaka co riesil slovnik..
..tu alebo na hociktorom wareze..?