LinuxFest sa blíži. Čo tam chcete počuť?
Najbližší LinuxFest bude koncom októbra v Bratislave. Pravdepodobne v DK Dúbravka. Pomali začínam dávať dokopi program.
Zatial sú v kurze tieto témy:
1: Pracovné prostredie bez kompromisov. (Michal Sedlák) Rozprávať sa bude o tom ako sa dá vyladiť pracovné prostredie na prácu aj zábavu, konfigurácia viacerých monitorov a ich možnosti, klávesové skratky. Prednáška zatial nieje potvrdená
2: Vserver verzus klasický web hosting. Prednáška zameraná na porovnanie oboch služieb, ich výhodnosť a vhodnosť na jednotlivé účely. Prednáška zatial nieje potvrdená
3: Inštalácia Linuxu na stroj bez CD mechaniky a bez siete. (Tomáš Lehocký) Stručné vysvetlenie ako sa dá jednoducho dostať Linux na Netbooky a NB bez cd mechaniky a bez nutnostii zháňať nejaký USB boot image. Prednáška je potvrdená.
Zaujmama čo dalšie by ste chceli aby na akcii odznelo? Ak má niekto dobrý nápad alebo osobnú skúsenosť z čímkoľvek zaujmavím z oblasti desktop alebo server neváhajte sem o tom napísať.
Hľadáme zaujmavé témy anových prednášajúcich.
tomolc
(Tomáš Lehocký - organizátor)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Zaujma ma váš názor. Ste za?
Plán je že by bolo predpripravených niekokko Vserverov (vituálnych strojov) s debianom prípadne zvážime aj iné distro a účasníci by si priamo vyskúšali doinštalovať distro a rozbehnúť LAMP.
tomolc
Hlási sa niekto?
Takže nepatrný rozdiel v mene je ....
registracia
Mam to za teba vyplnit, Golis?
tomolc
Napadla ma tema prednasky: Ako funguje pocitacova siet.
7 vrstiev OSI modelu: od fyzickej vrstvy, cez sietove protokoly, nie len TCP / IP, az po internetove sluzby. Vysvetlenie principu fungovania a ake programy v GNU/Linuxe sa na to pouzivaju.
Ale urcite by sa dal pripravit taky serial prezentacii.
taku wesnoth by bol uplne bozi
mna by zaujimalo,ako by sa dali jednoducho spustat rozne live alebo nainstalovane distra na jednom usb kluci napr v podobe isa alebo zozbaleneho isa v adresari,mat ich vsetky distra (napr 10) v koreni kluca by bol pekny chaos,ale mozno ani sa to inac ani neda spravit.....
tomolc
tomolc
miesto zmazania si to len skopyrujem do zlozky,ktoru potom pomenujem podla distra a pridam cez DD (u mna je to:unetbootin.exe) dalsie distro a tak ich mam na kluci teraz okolo15 ,a vzdy ktore chcem spustit vytiahnem z adresara a premiestnim do korena kluca,predtym vsak povodne distro v koreni dam naspet do zlozky (adresara)....funguje to na 100% ale ja by som to chcel robit bez toho neustaleho premiestnovania zo zlozky do korena a grub odmieta spustit distro z inakadial ako z korena kluca,asi sa to naozaj neda,ked aj net je chudobny na opis takehoto spustania roznych distier z jedneho kluca
Ja to maám riešené nasledovňe:
USB_kluc / boot / distro1, distro2 , distro3
a potom lilo kde sú príslušne položky menu.
Pri štarte si len vyberiem čo chcem inštalovať (Debian, Mandriva, Slax)
Chcem o tom spravíť takú krátku prezentáciu do 20 min.
tomolc
Má niekto dalšie návrhy?
Ak má niekto skúsenosti s riešením lubovolnej úlohy alebo malého projektu a použil nato OSS alebo Linux neváhajte a prihláste sa. Môže to byť pekná prezentácia možností OSS a Linuxu.
Stačí ak mi napíšete email a dohodneme sa.
tomolc
(organizátor)
5: LightNEasy - jednoduchý systém na tvorbu webu. (Tomáš Lehocký) Prezentácia predstaví LightNEasy jeho výhody a miesta kde je užitočný. Počas prezentácie ukážem ako sa s týmto CMS pracuje. Prezentácia bude súvisieť s Vserver sekciou, kde si budú môcť účastníci priamo vyskúšať toto CMS.
Ťiež chcem vyzvať na pomoc pri organizovaní tejto akcie. Ak má niekto chuť aktívne sa zúčasniť príprav a priebehu kontaktujte ma emailom na tommolc@gmail.com.
Pomoc by sa zišla hlavne z propagáciou akcie, odborným dohladom počas akcie (inštalácie Linuxu a SW dizkuzia),