Real-time guitar effect
1. Rakarrack má problém s Jack Control a Jack Control má problém s ALSA: ""Could not open ALSA sequencer as a client. ALSA MIDI patchbay will be not available. ""
2. Creox mi pri spustení prehrávania píše veľmi obšírnu chybu: ""Error:""
3. Zatiaľ najlepší je GNUitar a pri ňom by som chcel ostať, ale má chybu, že aktivuje aj vstavaný mikrofón (napriek tomu, že v nastaveniach zvuku ho mám vypnutý) a po zasunutí jacku ho nedeaktivuje. Robí to veľký šum alebo aj spätnú väzbu. Tento problém má aj Lingot, teda usudzujem, že problém je v systéme. Neviete ako to vyriešiť (teda u GNUitar a Linot, prvé dva ma až tak nezaujímajú). Nechcem kvôli tejto prkotine prechádzať na okná :-(
Hádam ste to pochopili: Ako vypnúť vstavaný mikrofón?
Diki moc
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
- pomocou
qjackctl
sa mozes vybavit s nastaveniami, napr. nastavenie midi moze mat viac poloziek, zrovna ty mas nespravnu ...atd, z rozhrania sa da nastavit vypisovanie logov z ktorych sa mozes dozvediet viac1. Čo je jack server? je to jack control? Však ja som ešte ani neprišiel na čo vlastne jack control je...
2. To som si všimol, že na ubuntu nejdú spustiľ 2 audio programi, viete mi povedať, že prečo?
3. Skúšal som vo všetkých poradiach
. akym sposobom vytvaras spojenia medzi jack -om a aplikaciami, ci mas natiahnuty seq modul ... a pod --- To netuším ...
. qjackctl je podľa wiki a screenov jack control a ten mi nejde
V mandrive mi nic samo nic nenahodi... ja som spravca a ja si nainstalujem a nakonfigurujem, co potrebujem (v rozsahu svojich vedomosti). Takze po instalacii realtime jadra si vsetko ostatne (jackserver a qjack, ardour, hydrogen, jamin, audacity, ladspa) doinstalujem z repozitarov pripadne skompilujem (leet plugins - obsahuju kompresory). Uplne si vystacim s tymto softom, neriesim ziadne win technologie (asio, directx) ani produkty (cubase) cez wine.
Nastavit jackserver a nasledne routing pomocou rozhrani v qjack a ardour-e je pri troske znalosti anglictiny a terminologie dost jednoduche.
Uz som tu raz uvadzal svoj audio setup, nebudem sa opakovat, dohladaj si sam, ak ta to zaujima.
aj ja som sa s tym vytrapil, zabil som s tym kopec casu, nainstaloval a vyskusal som vela softov (niektore aj studentske projekty), ale bud to nebolo real-time, alebo to sumelo a bzucalo nad unosnu mieru. v kazdom pripade, pocitac je krabica plna sumu, pchat tadial gitarovy signal a cakat od toho kvalitu je nerealne.
btw ked vravis o windowse, tak tam ti gitaru zosiluje bez sumu/delayu?
Vo windowse som ešte neskúšal a dúfam, že ani nebudem :-D ale na 99% som si istý, že tam nájdem program, ktorý bude brať signál len z gitary a nie aj z mikrofónu (vôbec mi nejde o šum a delay)
taketo efetky su fakt len zabavu a vyblbnutie sa.je mozne, ze ti co hravaju koncerty a su zvyknuti na zlu kvalitu zvuku v baroch sa s tym budu vediet vyrovnat...kazdopadne nic sa nevyrovna externej krabicke na to urcenej, radsej skoc do hudobnin a mozno tam budu mat v komise nejaky slusny efektik za rozumny peniaz, rovno kup k tomu gitaru a mozes nahravat ;)
- nainstalujes si cele baliky programov jednoducho cez Synaptic, staci napisat do vyhladavania "ubuntustudio" a vybrat balik, ktory chces nainstalovat, tebe sa bude hodit ubuntustudio-audio a ubuntustudio-audio-plugins
po dalsie sa nauc pracovat s JACK control, je to zakladna aplikacia, v ktorej vies poprepajat softver, ako keby to bol hardver, proste tahas kabliky medzi vystupmi a vstupmi
PS: JACK control sa spusta vzdy prvy
Výpis s Jack Control:
19:09:57.881 Patchbay deactivated.
19:09:57.888 Statistics reset.
19:09:58.016 Could not open ALSA sequencer as a client. ALSA MIDI patchbay will be not available.
ALSA lib seq_hw.c:457:(snd_seq_hw_open) open /dev/snd/seq failed: No such file or directory
Cannot connect to server socket err = No such file or directory
Cannot connect to server socket
jack server is not running or cannot be started
no message buffer overruns
19:10:03.982 Startup script...
19:10:03.982 artsshell -q terminate
sh: artsshell: not found
19:10:04.394 Startup script terminated with exit status=32512.
19:10:04.394 JACK is starting...
19:10:04.395 /usr/bin/jackd -R -dalsa -dhw:0 -r44100 -p1024 -n2
/usr/bin/jackd: symbol lookup error: /usr/bin/jackd: undefined symbol: clock_source
19:10:04.405 JACK was started with PID=4813.
19:10:04.423 JACK was stopped with exit status=127.
19:10:04.424 Post-shutdown script...
19:10:04.424 killall jackd
jackd: no process killed
19:10:04.832 Post-shutdown script terminated with exit status=256.
19:10:06.525 Could not connect to JACK server as client. - Overall operation failed. - Unable to connect to server. Please check the messages window for more info.
- hladaj v googli: "/usr/bin/jackd: undefined symbol: clock_source"
btw. ten clanok co som Ti poslal je trosku starsi, ale posluzi dobre pre dalsie hladanie