x264 1080p video
Ako dokazem prehrat full hd video (1080p) x264 (alebo h264)? V zakladnych nastaveniach vlc, xine alebo mplayer seka pri prehravani, alebo video stopa zaostava za zvukovou - co sa neda pozerat.
Existuje vobec nejake riesenie, bez nutnosti konvertovania kazdeho videa na mensie rozlisenie do avi?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Skusal som este dragon player a v nom ide video bez problemov, ale zvuk kazdu chvylu seka...
Pouzil som uz ubuntu skripty na spravenie debian baliku z toho. Ten ovladac mi urcite bezi bez problemov (mam ho aj korektne nastaveny v xorg.conf). Nevyhazuje ziadne chyby a aj vdaka nemu mi idu cez wine hrat 3D opengl hry, ci composite efekty v X-ku. So zaplutimy efektami mi mplayer video vobec nespustil, iba vypiskoval nejake chyby BadAlloc.
Este jednu vec som nenapisal a to, ze pri prehravani cez mplayer (s lubovolnym video vystupom) dostavam asi kazdu sekundu chybu:
[h264 @ 0x7f24d3917a80]non-existing SPS 32 referenced in buffering period
Avsak to sekanie zvuku mi dost vadi.
Mam tiez podobny problem. Potrebujem prehravata konvertovat HD 60p videa do niecoho znesitelnejsieho
Na poslednom LinuxFeste som mal aj o tom prednasku. http://linuxfest.sk/linuxfest/materialy/linuxfest07/Desktop_na_kazdy_den.pdf
na slajde 51 najdes PPA odkial si mozes nainstalovat mplayer s podporou vdpau
a na slajde 53 najdes co treba dopisat do configuracneho suboru mplayeru
neviem ci ma tvoja karta podporu vdpau, vyskusaj a uvidis.
Procak ti to neutiehne a grafika to nevie. Myslim ze potrebuje mat uplne CUDA rozhranie aby to vedela a to vedia az 8+
Asi by bolo mozne doprogramovat k VDPAU extension ze by slo nieco akcelerovane a nieco sftwerom, ale bez dokumentacie to nebude nikto robit. DOkumentaciu am len nvidia a ta to nebude robit pre stare karty.
myslim ze si v slepej ulicke. Ale ked najdes nejaky projekt ktory ti bude aspon ciastocne akcelerovat nejaky kodek, tak ucite daj vediet, strasne vela ludi sa potesi.
1. 6600GT nepodporuje VDPAU (akceleráciu videa a je jedno, že má prvú implementáciu purevideo(aj tak ak my je všetko jasné tak purevideo_1 nezvládne ani všetky profily H.264 takže ani vo windowse by nemuselo to video byť akcelerované.)
Akcelerácia videa je podporovaná až od kariet NV 8***(čipy nv50). Aj tam podporujú "všetky" profily len tie najnovšie. (nie XBMC fakt nepomôže)
2.Ak nemáš skompilovaný mplayer s podporou dvoma jadrami (neviem či sa už pač dostal do upstreamu) tak ti dekódovať video bude len jedno jadro.
3. Pri prehrávaní stačí nastaviť zahadzovanie obrázkov. Napríklad taký Smplayer to má v nastaveniach- výkon- povoliť preskakovanie snímkov a nastaviť treba aj loop filter pre HDvideo. Toto sa dá nastaviť aj v xine aj vo vlc.
A áno správne si podotkol H.264 je formát videa. x264 je códer pomocou ktorého bolo to pôvodné video (nekomprimovaný stream, VC-1(čiže blueray) prevedený do formátu H.264.
mplayer-mt -vfm lavdopts fast=1:skiploopfilter=nonkey:threads=2 -framedrop -hardframedrop -vo xv:ck=set -ao pulse -vf pp=lb -x 1280 -y 800
problem, ze video ide pomalsie ako zvuk je stale :-( ale vytazenost procesora je na oboch jadrach okolo 50%. V pripade ak pouzijem iny video vystup ako xv tak casom zacne tahat procesor na 100% (oba jadra). Neda sa nejak povedat mplayeru nech zrychli video, ked uz nezere 100% CPU?