Mobilne telefony (Android, WM, po pripade vlastny os)
Vopred sa ospravedlnujem za nevhodnu temu ale je to pre mna dolezite.... dakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
3. ročník Bratislava OpenCamp sa uskutoční 5. 4. 2025
Po covidových rokoch a ďalších prekážkach je pred nami tretí ročník, ktorý sa uskutoční v apríli 2025 na FIIT STU v Bratislave. Prvý aj druhý ročník konferencie sa tešil účasti okolo 300 ľudí, veríme že tretí ročník bude ešte lákavejší.
Zdroj: Bratislava OpenCamp
Aj v roku 2025 sa v Bruseli uskutoční podujatie "Free and Open source Software Developers’ European Meeting" (FOSDEM). Viac na jeho stránkach.
Zdroj: https://fosdem.org/2025/
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
1. treby si vybrat co chces (urcit cenu a funkcie)
2. vybrany model googlovat az kym nenajdes najlepsiu cenu
3. objednat
momentalne mam n97 mini (necelych 300€ - otvorene balenie,uplne novy) so symbianom a tiez uplna spokojnot az na mensiu lenivost, povodne som cakal na nexus one ale kedze sa u nas neda objednat a nema HW klavesnicu tak som android este odlozil
cena? do 600 €
a hladam daky slovensky pri najhorsom cesky obchod
symbian neviem ci by som taky chcel... v com je symbian dobry? dik...
a s tvojimi parametrami nokia n900
ak ti nevadi windows mobile tak HTC touch pro 2
nokia (osobne poznam len obchdonydom.sk ako doveryhodny)
osobne preferujem samsung. nokie nove vyzeraju dobre celkom len nokia ma strasne malo peknych dotykovych mobilov. htc je v poho. sony erikson je dako mimo hry lebo som nenasiel konkurujuci model.
PS.: rhodium a ten ich WM 6.[1,5]. Uz tam ide zobrazovat filmy bez sekania?
mne osobne je vykon telefonu viac menej ukradnuty, to ze mu nieco trva dlhsie alebo ze daco nacitava dlhsie je sice otravne ale nepodstatne
a to ten telefon fakt seka pri prehravani videa ?? sak aj moja e51 zvladala mp4 plynulo
moj osobny favorit je MOTOROLA DROID ale myslim ze je to len ta verzia bez SIM (UMTS ci ako, co je v USA), ma to android a aj klavesnicu, no bohuzial neplanujem zit v USA
Orazkou je ci sa mi oplati skusit android ktoreho patche vyleteli z jadra alebo rovno pohladam nieco ine.
PS.: s tym sekanim som hovoril o filmoch s rozlisenim 1/4 plochy DVD. Na prdoch o velkosti 320x200 nema co sekat. Tie mi isli bez sekania aj na PXA 300MHz kedze tie prdy leteli do grafickej casti CPU a o zvysok sa starala komunikacia CPU a radica LCD bez zasahu OS.
k tym videam, naozaj niekto pozerava filmy v mobilnom telefone ?? ja osobne si to neviem predstavit ako pohodlne a plnohodnotne
PS.: ano, viem o moznosti ako ho vyskusat, ale ona zahrna aj iste rizIka spojenia sa s zombikmi a zvysenie vydavkov.
co poviete ???