Playstation 3 ...
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
procaky su zase super... 7 jadrovy o frekvencii 3,2 GHz a kazdy ma 2 tie thetre ci co to je...
Ak chceš prevádzkovať spolu s PS3-hramy aj Linux, nezabudni, že nemôžeš inštalovať posledný update pre firmware pre PS3 SONY, pozri si o tom napr. tu:
http://www.linuxos.sk/sprava_zobraz_komentare/3133/index.html
Teraz ceny PS3 prudko klesli, oplatí sa ich kúpiť. Čo sa týka RAM, 512 MB stačí pre dobrý Linux, tuším sa tam dajú dokúpiť aj externé pamäťové moduly na rozšírenie, niečo sa mi marí, ale zisti si to, ja PS3 nehrám, teraz sa to aj omnoho viac vyplatí pri nízkej cene PS3 tieto externé rozšírenia kúpiť.
:-)
Prednedavnom sa mi dostala do usi (neviem odkial) sprava, ze niektore spolocnosti zacali pouzivat PS3 namiesto pocitacov (myslim, ze na tom bezia nejake servre; je to viac-menej jedno). Da sa na tom slusne usetrit, ked si uvedomime, ze PC s vykonom PS3 by bol o kus drahsi ako spominana konzola. Preco je PS3 taka lacna?
Vseobecne plati asi toto: cim je konzola lacnejsia, tym sa viac ks preda; cim viac konzoli sa preda, tym je vacsi dopyt po hrach. Cize spolocnosti vyrabajuce hry spravili dohodu so spolocnostou Sony, vyrabajucou PS3. Sony bude predavat PS3 lacnejsie, vzniknute straty spolocnosti nahradia vyrobcovia hier. Je to obojstranne vyhodne, lebo tu plati vyssie uvedeny mechanizmus.
Ked vsak zacnu rozne spolocnosti kupovat konzoly za inym ucelom ako za ucelom hrania, prestane platit to, ze cim viac sa preda konzol, tym je vacsi dopyt po hrach. A tym padom sa to prestane vyplacat vyrobcom hier, prestanu dotovat vyrobu PS3, stupne cena konzole a teda sa bude menej predavat. A to predsa nikto nechce, vsak?
Preto PS3 prestane podporovat ine OS (totiz tam sa nejedna iba o Linux). Tym padom sa konzola stane viac-menej nepouzitelna (neviem presne ako je pouzitelna s povodnym SW) na ine ucely ako za ucelom hrania. A tym padom nebude nikoho lakat si ju kupovat namiesto nejakeho serveru.
Je to celkom logicky krok, ak sa ma predajnost PS3 udrzat, co je urcite zamerom spolocnosti Sony.
Co sa tyka predoslej otazky, v tom mas pravdu - dnes ludia viac sedia pri facebooku a podobne, ako pri hrani hier. Je otazne, ako dalej bude postupovat vyvoj PS a hier urcenych (nielen) na konzoly.
Predstav si nejake MMORPG alebo nejaku on-line hru (WoW, LineAge, Counter-Strike, ...). Pri takychto si viem celkom dobre predstavit, ze sa ich niekto hrava dlhodobejsie, pripadne si ju obcas pusti aj po rokoch. Podobne je to aj pri strategiach, ja som si napriklad pravidelne pustal vtedy velmi popularne Command and Conquer: Red Alert 2. Sem-tam si pustis nejaku jednu hru (myslim, ze sa to konkretne tu volalo "skirmish game").
Ale co sa tyka nejakych typicky singleplayerovych strielaciek (Return to castle Wolfenstein, Call of Duty, ...), taku clovek prejde a uz sa k nej sotva vrati, pretoze je to hra, ktora bude mat aj po milion spusteni ten isty dej, skratka, prestane to bavit.
Su sice aj hry s tym istym dejom, ktore maju ale rozne variacie (Diablo 2, Vampires of Masquerade 1 a 2, ...), tie by sa dali tiez prejst parkrat, ale to je vsetko.
A hry nemusia byt drahe. Sice nemam absolutne ziadnu predstavu, v akych vyskach sa pohybuju ceny hier pre konzoly, ale starsie (a stale velmi dobre) PC hry sa daju dnes kupit za celkom nizku sumu (povedzme 10 eciek a menej). A ludia si nekupuju kazdu hru co im pride pod ruku. Na to nam sluzia demo verzie, aby sme si ich vyskusali.
Ja osobne by som bol ochotny dat do 10 eur za hru ako spominany CaC ci Diablo 2 (v pripade, ze by som mal stale zaujem o nejake aktivne hranie hier).
v blizkej buducnosti si zakupim starcraft 2 - pretoze ak ma byt hra dobra ako singleplayer (kampan + normalne hry) a dobry multiplayer, tak to bude vela hodin zabavy... hru ako napriklad prince of persia by som si vsak nekupil. uz aj preto, ze nejake to huste kombo alebo nieco tomu podobne, co je velkym tahakom, sa v celkovej niekolkohodinovej kampani objavi asi 2x... no a nech nad tym rozmyslam ako len chcem, na hranie sa mi viac pozdava platforma PC ako nejaka konzola. a to aj vdaka tomu, ze vela z dobrych strategii ide v Linuxe. ci uz sa stavia mestecko, alebo dobyja svet...
inak mas dobre nazory, dracik :)
Správne je: ... PS3-hrami ..
To si robíš teraz srandu s tou použiteľnosťou Linuxu na PS3, a či čo .....?
:-(
teraz uz je to snad jasnejsie :)
Je to aj návod pre všetkých záujemcov o spustenie normálneho linuxu na svojej PS3.
http://www.ps3-hacks.com/forums/about7241.html
Veľa štastia.
:-)