Zo stránky VŠ (študujem diaľkovo) si sťahovávam materiály na štúdium. Tie sú často vo formáte .zip a názvy dokumentov s diakritikou. Cez Ark sa mi, ale tieto dokumenty síce rozbalia no pri pokuse otvoriť ich mi píše, že ich nevie nájsť. Dokonca v jednom prípade ich ani pod rootom neviem zmazať z miesta rozbalenia. Cez 7z som síce archív rozbalil ale musel som najprv názvy dokumentov prepísať, aby ich bolo možné otvoriť a čítať. S archívom .rar tieto problémy nemám.
Moje otázky: Je možné nejakými pluginmi či ako spraviť rozbaľovanie týchto archívov tak, aby to bolo jednoduché? tj. aj s diakritikou
Akým spôsobom odstránim z dokumentov už spomínaný rozbalený a nepoužiteľný archív?
Apelácia na študijné odd. aby to balili do rar a prepisovali názvy bez diakritiky bola márna. Vraj každý má zip vo win ale rar mať nemusia a prepisovať názvy dokumentov je veľa práce.
PC Intel Core2Duo {3200}, 2GB RAM, ASUS Nvidia GTS250 1GB, 1 TB HDD, MB ASUS P5QE-L / NTB Fujitsu Lifebook AH512
Pokiaľ si myslel na rozbalovanie archívu, tak to som neskúšal, ale skúsim.
Ako som spomínal 7z v suse mi síce archív rozbalí použiteľne, ale diakritiku pošahá a musím niektoré prepísať, aby sa dali otvoriť.
A čo stým vymazaním zle rozbaleného archívu?
Inak, vymažeš to ľahko, kľudne použi Midnight Commander v KTerm.
PS.: to sú už roky čo som nevidel tento typ chyby. Kde sa dá dopracovať k takému balíku vo formáte zip či rar či čo to bolo?
Ten ZIP je žiaľ na zaheslovanej stránke školy :) inak by som určite pastol odkaz pre zaujímavosť.
Išlo mi to v KDE3.5 aj v Gnome. V Kde4 som to neskúšal.