Caute vsetci urcite kazdy z vas vie ze sa chysta dost velka zmena co sa tyka gnome. Uz som si stihol vyskusat gnome shell a poviem vam, nepaci sa mi to, akym smerom ide projekt. Preto sa vas chcem spytat. ci sa bude dat ten shell dako vypnut alebo nieco take.....
rozmyslam preto ze prejdem na kde ktore je zase ale robusnejsie a mam pri nom tropsku pocit ze nieje dostatocne odladene.
vizera to tak ze som v koncoch...
Prečo platiť za Windows keď viac ako 90% sw ide aj na linuxe a k tomu máte extra rýchly, aktuálny systém bez vírusov, bez nutnosti defragmentácie a iných hávedí :)
Mne osobne sa gnome-shell velmi paci, robi sa dobre, je prehladnejsi, ale ma este kadejake detske muchy, tak ho este nepouzivam. Co konkretne sa ti na nom nepaci?
- 4 plochy si mozes nastavit kedy chces (napravo dole je tek +)
- este ani zdaleko to nie je dokoncene takze veci ako vzhlad a farby sa budu dat menit neskor (tiez mi tam chybaju akekolvek nastavenia
gnome-shell sa mi tiez nepaci ale ked umoznia je detailne nastavenia viem si predstavit ho pouzivat
Ostatne veci, to sa da bud nastavit, alebo bude dat nastavit (az na ten spodny panel, ten nebude vobec). Ono to este nie je hotove, takze vela veci este proste nie je...
V gnome3 to uz bude urcite konfigurovatelne, takze sa na to velmi tesim rovnako aj na tu integraciu gnome-do a tiez ten system pridavania ploch, manazovania a tak, specialne pretoze mam tablet a s perom sa bude dobre na tom pracovat.
Ja by som pockal, pripadne nevidim dovod preco nepouzivat este nejaky cas gnome-2 ak Ti vyhovuje...
ja osobne v gnome3 nevidim problem za predpokladu ze to pojde aj na slabsich masinach. napr. intel grafiky a tiez dajme tomu NVDIA GF5xxx ...
Neviem kolko si s KDE zatial robil, ale je to o nastaveniach a efektivite (teraz nehovorim o efektivite vyuzitia CPU :D ). Kazdy druh kliknutia sa da nastavit (ci okno aktivuje, zdvihne, ci preda kliknutie a podobne). Alt + prave krysie tlacitko robi resize okna (sikovnejsie nez trafit okraj) (neni to nahodu aj v gnome?).
A vynikajuce nastavenia okien tam su. Kazdemu oknu, triede okien.. atd sa daju nastavit take porobne nastavenia ze sa moze clovek zblaznit. Uz v starom KDE sa dala spravit aby na ploche bola priazova riadka ... v skutocnosti to bolo len obycajne okno ktoremu boli zobrate okraje, spustalo sa pri starte, a bolo vzdy na pozadi a nezobrazovalo sa v taskmanageri. Nebolo treba ziaden sialeny widget! heh. Dokaze toto ine prostredie?
Na druhej strane, potesilo by aj vacsie cize efektivnejsie vyuzitie procaku v KDE pretoze v klude mi poskakoval aj na najvyssiu frekvenciu.
tak to je super porom ze sa to da vypnut :))... este kuknem dake ine GTK+ prostredie ale asi teda ostanem pri gnome :)
ja vám netlačím platené produkty, len som mu poradil ;o)