Arista transcoder
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
No, to si mohol povedať skôr. Čo máš za distribúciu vôbec?
FFmpeg version SVN-r19352-4:0.5+svn20090706-2ubuntu2.2, Copyright (c) 2000-2009 Fabrice Bellard, et al.
configuration: --extra-version=4:0.5+svn20090706-2ubuntu2.2 --prefix=/usr --enable-avfilter --enable-avfilter-lavf --enable-vdpau --enable-bzlib --enable-libgsm --enable-libschroedinger --enable-libspeex --enable-libtheora --enable-libvorbis --enable-pthreads --enable-zlib --disable-stripping --disable-vhook --enable-gpl --enable-postproc --enable-swscale --enable-x11grab --enable-libdc1394 --extra-cflags=-I/build/buildd/ffmpeg-0.5+svn20090706/debian/include --enable-shared --disable-static
libavutil 49.15. 0 / 49.15. 0
libavcodec 52.20. 0 / 52.20. 0
libavformat 52.31. 0 / 52.31. 0
libavdevice 52. 1. 0 / 52. 1. 0
libavfilter 0. 4. 0 / 0. 4. 0
libswscale 0. 7. 1 / 0. 7. 1
libpostproc 51. 2. 0 / 51. 2. 0
built on Apr 23 2010 15:05:49, gcc: 4.4.1
[NULL @ 0x8cae9c0]Invalid and inefficient vfw-avi packed B frames detected
Seems stream 0 codec frame rate differs from container frame rate: 23.98 (65535/2733) -> 23.98 (2997/125)
Input #0, avi, from '/home/flexon/Plocha/1.avi':
Duration: 01:00:27.00, start: 0.000000, bitrate: 1614 kb/s
Stream #0.0: Video: mpeg4, yuv420p, 640x352 [PAR 1:1 DAR 20:11], 23.98 tbr, 23.98 tbn, 23.98 tbc
Stream #0.1: Audio: mp3, 48000 Hz, stereo, s16, 80 kb/s
Output #0, mp4, to '/home/flexon/Plocha/1.mp4':
Stream #0.0: Video: mpeg4, yuv420p, 640x360 [PAR 45:44 DAR 20:11], q=2-31, 1024 kb/s, 90k tbn, 23.98 tbc
Stream #0.1: Audio: 0x0000, 48000 Hz, stereo, s16, 128 kb/s
Stream mapping:
Stream #0.0 -> #0.0
Stream #0.1 -> #0.1
Unsupported codec for output stream #0.1
Pretoze som predpokladal tento problem. Menovite, ffmpeg ktory mas nainstalovany, ten nevedel vytvorit vystupny datovy tok #0.1 ktory je typu mp3. Vzhladom na to ze Frauhoffer institut ktory je vlastnikom patentov na zvukovy format mpeg1 layer 3 (znamy ako *.mp3) vyzaduje platenie za kazdy jeden program co pracuje s mp3, tak sa tato funkcionalita oficialne nema ako dostat do zadarmovych distribucii (ich vyrobca by de fakto dotoval kazdu jednu stiahnutu distribuciu bez ohladu na to akym sposobom by bola stiahnuta, toto by bola dost sranda na sude, podobne ako s torrentami).
Takze keby si to prezradil, tak by Ti uz dabno niekto poradil odkial sa da _neoficialne spojazdnit podpora _multimedii aj nad ramec matroska a vorbis/theora a podobne.
Vzhladom na to, ze ta nezaujima riesenie cislo 2 (ignorujes ho uz od zaciatku), a na kompilovanie sa podla reakcii asi este necitis, tak ti ostava len jedna volba. A platena podpora to asi nebude, ona by Ti to vyriesila uz davno.
Asi pochopis, ze ked nepovies aspon zakladne informacie, tak tvoja otazka sa da prirovnat k otazke:
Mavam zahmplene okno. Co mam robit aby sa mi to nestavalo?
S tym ze nepoviem ze ci je to okno na aute alebo v kupelni.
Ako sme pisali, tak od nazvu distribucie sa odvija najjednoduchsie riesenie. Teda pridanie repozitarov ktore same vyriesia problem s pracou multimedii. Po zopar klikoch by to fungovalo. Ale to by Ti asi nevyhovovalo, inak by si to uz davno urobil.
Ale, to ty nechces a ani si nikdy nechcel. Poprosim Ta. ked budes nabuduce chciet plytvat casom dobrovolnikov, tak pouzi iny pseudonym. Inak Ti to nevyjde a budes znova smutny lebo na pokeci nikto nevysi.
Vies, riesenie tvojeho problemu by malo zaujimat v prvom rade Teba. No a vzhladom na to, ze technicke riesenie polozenej otazky Ta podla tvojich reakcii nezaujima, tak si si len potreboval trosku podiskutovat.
No nic. Uz nie je take horko. Idem sa ja prevetrat.
Prijemnu prechadzku prajem
:-D
r19352-4:0.5+svn20090706-2ubuntu2.2,
alebo
configuration: --extra-version=4:0.5+svn20090706-2ubuntu2.2
alebo aj
ffmpeg-0.5+svn20090706/debian/include
Ale z toho nie je presne jasne aku distribuciu mas.
Musis napisat presne aku distribuciu mas! Cize nazov distribucie (priklad: Ubunut) verzia distribucie (priklad 10.04) a ci sa jedna o 32bit alebo 64bit distribuciu.
Dufam, ze som to napisal dostatocne zrozumitelne a jasne :-D
Tym padom povazuje WlaSaTy tento problem za nereprodukovatelny, aspon pokial sa nedodaju pozadovane informacie a tym padom sa mu potvrdilo ze sa jedna o zbytocne vlakno.
WlaSaTy to skusal na Ubuntu 10.10 v standardnej instalacii bez externych doplnkov. WlaSaTy teraz ide zrolovat snapshot a synchronizovat hodinky cim sa pre neho tento problem konci koli neochote zadavatela a je mu jedno co na to zadavatel povie. Vzhladom na to ze zadavatel nie je v pracovno pravnom vztahu s ani jednym zo zainteresovanych ludi, tak si moze len zalomit rukami a zamysliet sa nad jeho sposobom komunikacie. Jedine sa divim, ze dvaja ludia boli ochotny investovat svoj realny cas do ukonov spojenych s presetrenim problemu.
Jeden rozsiril svoj programovy produkt a druhy sa snazil zreprodukovat chybu. A obom to fungovalo.
dakujem.
PS: S takymto problemom som sa nestretol a potreboval som len nasmerovat. Nic viac
pokial tvris ze adekvatnou odpovedou na zdovodnenu poziadavku dodania potrebnych informacii bolo jej ignorovanie, tak v tom mozeme pokracovat vsetci. Vybral si si to Ty sam.
Jedine co Ti k tomu mozem este povedat je, ze mas byd vypnute alebo zle nastavene multimedialne repozitare v sprave instalacnych balikov. Takato vec sa robi priamo pri instalacii, takze uz vies komu mas za to podakovat. Teda ak sa Ti jedna o vyriesenie zadaneho problemu a nie len o diskusiu.
Podla tvojich reakcii Ti ide len o to druhe a zopar slov na tom nic nezmeni.
To je prve riesenie ktore napadne hoci koho kto nechce len sediet za stolom s rukami zalozenymi v bok. Samozrejme ze je popisane aj v kazdom navode na pouzitie ktory sa dava na instalacne CDcko.
cize ak mas povolene multiverse repozitare, tak
apt-get install libavcodec-extra-52
by malo vyriesit problem
Inak, spet k otazke. Sice sa mi nevidi ta verzia ffmpeg, ale kazdopadne toto vyliezlo z google pri zadani ubuntu mp3 repositories.
https://help.ubuntu.com/community/RestrictedFormats
Takže moja rada.
1. Spusti terminál a zadaj:
sudo wget http://www.medibuntu.org/sources.list.d/`lsb_release -cs`.list --output-document=/etc/apt/sources.list.d/medibuntu.list && sudo apt-get -q update && sudo apt-get --yes -q --allow-unauthenticated install medibuntu-keyring && sudo apt-get -q update
2. sudo apt-get install ffmpeg libavcodec-extra-52
3. sudo apt-get install ffmpeg
Teraz už budeš mať ffmpeg aj s podporov patentovaných kodekov.
Keby si povedal ze co mas za distro, tak sa niekto na sto percent chyti a poradi z vlastnej skusenosti bud ten repozitar medibuntu alebo ten druhy co som sem daval ja. A mohol si to mat uz minuly mesiac. Mne to fungovalo na 100% v standardnej nestabilnej instalacii, takze ja som to ani nepotreboval a islo mi to. A navyse pouzivam primarne Gentoo v ktorom taketo drobnosti ako chybajuca podpora odpada.
Inak, k tomu nastroju v gambase, asi by bolo vhodne do neho dorobit rozhodovaci algoritmus nech zbytocne nezvecsuje rozlisenie.