Ako vytvorit launcher s pravami root
Neviete mi niekto poradit ako by som si mohol vytvorit na ploche (alebo v liste) launcher, ktory mi spusti program ako root? Ide mi konkretne o Gnome-commander, ktory potrebujem mat spusteny ako root. Otvaram si ho cez terminal: sudo gnome-commander, pretoze v menu, resp. v liste mi ho spusti iba bez prav uzivatela a nechce sa mi stale otvarat terminal a vytukavat tam spustaci prikaz.
V Ubuntu som to riesil cez zmenu spustaca na gksu gnome-commander, ale tato sranda mi v Sabayone nechce fungovat.
Vopred dakujem za rady.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Dakujem vam pani. Ja som uplny debil a preto som si dovolil opytat sa vas mudrych a velmi skusenych. normalne uvazujem, ci som mal vobec nahodeny sabayon, ked som to skusal.
samozrejme, ze som mal nahodene gksu a ano, mas pravdu, robi sa to 'sudo equo install gksu' a je to tam nahodene hned po instalacii. tento prikaz v launcheri vsak iba vyhodil okienko pre zadanie hesla, program ale nespustil.
RIESENIE:namiesto 'gksu gnome-commander' som pouzil 'gksudo gnome-commander'. neviem sice, aky je v tom presne rozdiel, ale to, co som potreboval to splnilo.
Zamyslite sa prosim nad sebou a zvazte, ci vobec odpisete na topic, ak vasim jedinym cielom je zhodit uzivatela, ktory bohuzial nema take skusenosti s linuxom ako vy dvaja alebo si o sebe nemysli, ze je linuxovy boh. Necudujem sa, ze uroven fora padla od dob pana Hucku a Srnku o 80%, ked najcastejsou odpovedou uzivatalovi, ktory si nevie dat rady, je vysmech. Dakujem za pochopenie a ochotu pomoct.
Ak to nahodou nie je zo slnka, tak by si sa mal ist dat vysetrit.
zaujimave aky pohlad mas na to ty. rovnako zbytocna odpoved ako tie dve pred tebou. keby som nemal gksu nainstalovane, tak sa ani nepytam. keby bol niekedy sabayon videl, tak vie, ze to tam je od zaciatku aj bez instalovanie. a ked uz pisal a zistoval, ci som fakt tak blby a napisal som to bez skusania, tak mohol aj dopisat, ako tam teda to gksu nainstalujem, nie? to za neho musel spravit dalsi clovek, ktory sa uz prvym slovom rozhodol aj za mna, ze to tam nainstalovane nemam a ani som to neskusal a potom nie velmi presvedcivo napisal ako si mysli, ze sa to asi tak moze instalovat.
skus sa teda schladit ty, pretoze takych co tu hned utocia na uzivatelov je tu dost, ale ked si uz nedajboze dovoli niekto povedat aj trosku kritika na vedenie fora, tak uz sa ma ist liecit.