Ahoj, mám problém s načítavaním obrázkov na niektorých adresách (youtube, facebook, chess.com), v týchto stránkach sa mi v akomkolvek prhliadavaci (FF, opera) nezobrazuju ziadne obrazky (len formulare a cisty text). V informaciach o stranke, v kolonke media, tie obrazky existuju, ale s poznamkou "nie je vo vyrovnavacej pamati". Uz som skusal vselico, vymazat komplet nastavenia FF v .mozilla, dokonca ani na live usb ubuntu ich nechce nacitat. Ale problem so sietou to (asi) nebude, ostatnym uzivatelom siete to ide.
Napíš tu presný text toho oznamu o vyrovnávacej pamäti.
Nepredpokladám že by to bolo lokálne nahodeným a zle nakonfigurovaným proxy servrom.
Ale ako je potom mozne ze to nejde iba na mojom stroji.
sprav este screenshot ked v about:config das vyhladat slovo cache
Tie motory majú širokospektrálne vyžarovanie takže sa chovajú ako dosť účelové rušičky.
Ale, teraz ma napadlo že to môže byť aj tým, že vlastník nemá právo zápisu do niektorých častí svojeho disku. Príkazy sudo a su by sa nemali používať bez rozmyslu. Prejavuje sa to aj takto. A tak isto to môže byť spôsovené miliónom iných dôvodov.
lo no wireless extensions.
wlan0 IEEE 802.11bg ESSID:"demonstudene"
Mode:Managed Frequency:2.412 GHz Access Point: 94:0C:6D:FE:38:D0
Bit Rate=54 Mb/s Tx-Power=20 dBm
Retry long limit:7 RTS thr:off Fragment thr:off
Power Management:on
Link Quality=57/70 Signal level=-53 dBm
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0
--------------------------
inac s tou miesackou to moze byt, byvam v "rozostvanej zone" novostavieb, ale ze by to blokovalo iba linux ?
----
len tak ma napadlo, ci to nemoze blokovat moj isp, resp jeho "dodavatel" podla OS. (?)
V sietach nie som velky odbornik, teda nastolujem otazku - ako by som mal opendns konkretne pouzit ? :)
Nemyslíš že je rýchlejšie nahradiť DNS servre ako urobiť revíziu ovládačov WiFi o ktorých IMHO povedal len čo je na napísané na krabici? Neviem prečo mám ten dojem že nednoznačný problém sa odstraňuje krok po kroku. Tak aby sa vylúčili všetky pravdepodobné príčiny.
PS.: Podľa príznakov to môže byť skutočne hoc čo. Len akosi informávie chýbajú.
*robi to stale → svojvolne necitava informacie zo stranok ako napr. youtube, amazon, ebay, weather ... tieto stranky (niektore z nich napr. FB) raz idu, raz nejdu
* nie je to chyba nastavenia , HW → skusil som NB napojit na uplne inde wifi s ISP UPC, a vsetko (na tom istom stroji, na ktorom to "doma" nejde) funguje vsetko v poriadku
* vyskytuje sa to "" len na Linux zariadeniach, bez vynimky, eeepc s ubuntu; PC s ubuntu; ale aj HTC legend s android
* nie je to chyba wifi → skusil som sa na router napojit kablom - vysledom rovnaky, ziadna zmena
Len by bolo vhodné povedať ktorý poskytovateľ má až takto vypadávajúce vlastné DNS servre aby sme vedeli komu sa máme vyhnúť.