Snazim sa nahodit na notebook asus zo serie f5rl ubuntu, vsetko vyzera byt ok, az kym sa nedostanem ku kroku k prerozdeleniu diskov. Disk ma tri particie, z toho na jednej je win a dalsej subory, o ktore by som nerad prisiel. Ide o to, ze instalator nevidi particie iba disk ako celok, pricom live cd Ubuntu 10.4 ich rozpozna a mountne bez problemov. Skusal som aj alternate cd, no bez uspechu. Nech skusim akukolvek volbu instalator absolutne ignoruje particie a disk berie ako celok ...FS particii je ntsf s win, ext3 so starou instalaciou ubuntu a fat32. Ak ma niekto napad, co s tym, tak skuste napisat ...dikes
Takže, ako je rozdelený ten disk. Nejaké dynamické disky, či fragmentované NTFS? A ako znela ta správa?
Historia je taka, ze na tomto notase bol nainstalovany iba windows, pred 2 rokmi som nahodil ubuntu, klasicky dualboot ...neskor sa preinstaloval windows, cize sa prepisal zavadzac, no ubuntu sa na nom nepouzivalo, cize som to neriesil, ale opat ho na tento notas potrebujem nahodit, na particiu so starym systemom. Instalator ma v podstate zastavi na rozdeleni-vybere diskov, particii.
Vadilo by Ti keby si sa pozrel ako je ten disk rozdelený, napríhlad cez príkaz
dmesg
alebosudo fdisk -l
? Bez tohoto môžeme len pohladkať kryštáľovú guľu.PS.: Mne to nevadí že sa na to nechceš pozrieť.
http://img340.imageshack.us/img340/6883/screenshotjg.png ...v podstate tu je screen, sekol som sa trochu s jednou particiou, nie je fatko, ale ntsf ...nie je to moj notas, tak v tom mam trochu bordel ...
Pri Ubuntu chce inštalácia sformátovať koreňový systém aj v režime Expert. Aspoň čo pametám. Takže buď budeš musieť dať opraviť zavádzač (grub) z LiveCD a následňe naštartovať ten starý linux a dať update z CD. Alebo si odzálohuj svoje dáta z Linuxu a zruš jeho disky, a pri inštalácii si ich vytvoríš nanovo a potom nahodíš svoje obrážťoky naspäť.