novy book
uvazujem nad ASUS N61JV-JX051 USB3
alebo HP Probook 4520s
poziadavky mam asi take, ze som student, prenasam to, nehram sa, som linuxak, bude na programovanie, studium...
teraz, ked vidim to hp za tu cenu, pride mi to tak, ze zatolko mi da asus viac... dost mi ale ide o vyhotovenie-preto sa tazko rozhodujem! taktiez, linux nemal nikdy moc v laske ati grafiky a aj v tomto (okrem ostatnych-zvuk,grafika,usb 3.0, chladenie, display) prevazi asus. Viete niekto vyniest nad tymto verdikt?
Diky (:
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
skus si pozriet tuto diskusiu: http://linuxos.sk/forum/19420/index.html
ale on tam mal K seriu, toto je N.
co ostatne klady/zapory?
Ja mam HP 6735s uz 2 roky a zatial v bezchybnom stave. Podla mna je pri notebookoch dolezitejsie ci su z dobreho materialu, nez to co je vo vnutri. Ale tak kazdy podla svojej chuti.
:-)
Vsetko to to rokmi osvedcene typy (a tie thinkpady sa uz nevyrabu. Toto co ma lenovo, to je iba taka atrapa IBM Thinkpad).
http://www.gigacomputer.cz/cs/zbozi/110964-dell-latitude-e6400.html
http://www.gigacomputer.cz/cs/zbozi/111877-hp-compaq-6530b.html
http://www.gigacomputer.cz/cs/zbozi/70719-ibm-thinkpad-t61.html
http://www.gigacomputer.cz/cs/zbozi/110013-dell-latitude-e5400.html
co sa tyka velkosti: mma nanho kupenu kvalitnu tasku, kde by sa 16'' pohode zmestila...
k parametrom: vies, kde som namotany na notas ako je ten asus, nemozes mi ponuknut neco o tolko slabsie, tooo je jednoducho tazko takto, rozumies (:
hlavne by ma zaujimalo ako su natom tie drivery ohladom Nvidia Optimus ?!
velkost - Kazdeho osobna preferncia. Mne najviac vyhovuje 14,1" s bozskym rozlisenim 1440x900
k parametrom. Ja mam tento laptop, prevazne programujem. Najracnejsia operacia je u mna sledovanie Full HD fimov a to zvlada v pohode. Na to, co pisal, maju parametre dostacujuce, zvlast, ak mas Arch (ako ja :P). Ako vykon. Vykon maju dobry, mam kupeny externy disk, kde hadzem filmy a hudbu. Osobne by som radsej bral notebook, ktory mi uplne v pohode vydrzi 10 rokov ako nejaky, ktoreho brutalny vykon neviem vyuzit a zacne sa po dvoch rokoch rozpadavat...
Ako zmysel velkeho vykonu mi dnes pride, ako keby si chcel silou mocou gigabajtovu sietovku a mas 100 MB/s kabel :) Pre programovanie, internet, hudbu a filmy to bohate staci, na grafiku a hry mozno nie. Coskoro si planujem zahrat Stacraft 2. Nepocitam s plnymi detailami, ale pocitam, ze si to vychutnam :-)
Inac, zatial mi 2GB ramky stacilo na vsetko :-)
A hej, ja Ti nic neponukam, iba Ti ukazem moj sposob uvazovania :-)
Napr. doma často zálohujem, či presúvam rozne dáta, priamo prehrávam filmy z jedného počítača na inom a podobne.
V škole či na intrákoch máme takisto 1Gbit/s sieť, lenže už nielen internú ale aj pripojenie k internetu ide reálne Gbit/s.
A rozdiel medzi 10-12 MB/s a 30-50MB/s (rýchlosť môjho disku) je dosť priepastný.
Mimochodom na tie káble pozor. Nejak blbo som si poprehýbal Cat5e a teraz ide len 100 a ide ma z toho poraziť lebo 90% je za skriňami.
dost by ma zaujimalo ako su natom tieto probooky co sa tyka driverov na wifiny, ati grafiky, atd. lebo nemam dobry pocit z ati a linuxu proste, na starom som mal nvidiu na desktope radeon a na vlastnej skusenosti viem ze s radeonom to nebolo ono...
hej, to sa mi na tom notasi lubi, ze je proste hranaty, bez otvorov, nedobitny (probook)
k tej velkosti...mam vak, dobry vak, ktory menit neplanujem, ktory je robeny na 15.4'', 15.6'' a bandim si, ze by som tam vpratal, ajked trosku tazsie, aj 16''. Jedine co nechcem je aby mi tam ten nota lietal.
v inom obchode som uvidel toto : Acer Aspire 4820T-334G50MN je prenosnejsi, lahsi,tensi, je tam intel grafika a vydrz baterky 8hodin... vrchne sasi je hlinnikove...
recenzie vypadaju ok.
skuste sa vyjadrit, prosim..
moja priatelka mala Asus, nejaky a ten som jej ja rozbil, lebo som nedokazal zapnut WiFi, chytil ma amok a Asus ostal rozbity, neskutocne sa mi ulavilo, fakt je, ze som az potom nasiel nejaky cudlik, ktorym sa to este extra zapina, no mne by to nikdy nenapadlo, ale som spokojny, ze to uz nie je doma..
momentalne musim trpiet doma aj nejaky HP, pretoze to zas dostala priatelka z nejakeho projektu na skole, ale ten je nastastie stale vypnuty a ani priatelka s nim nevie pracovat, mali sme to zapnute asi dve hodiny, len sme zistili, ze sa v tom nevyzname a zaklapli sme display a asi tak niekolko hodin hrcal HDD, sa to ani neuspalo, ale sa vybila baterka, ja ani neviem ako sa to stalo...
ale tak k veci, je uplne jedno, co si kupis, hlavne nech to nestoji vela, lebo ked to rozbijes, aby ta to nesralo...
a myslim, ze tymto modelom predaja NB zacalo IBM
K tomu nejaku lacnu 19"ku LCD a mas pohodovu zostavu (skusal som na tom klavestnicu, mne vyhovuje neviem ako zvysku sveta).
V kazdom pripade to vsetko zozenie clovek do 600evri (podla kvality monitoru), samotny asus 1218 sa da zohnat v CR za cca 12k Czk.
Toto je momentalne moj ,,dream" setup, ale zatial mi ficia dva notebooky (toshiba 15.4, siemens 12.1 tabletPC), cize dovolit si ten spas za 500evri zatial nehodlam.
Ale pomer vykon/cena/spracovanie/dizajn je uzastny, v podstate taky maly mbp 12' od asusu za 1/2 ceny a s lepsim vykonom (horsou baterkou).
V segmente ,,student" podla mna naj kupa (navyse super podpora linuxu)
A lenovo planuje modernizivat S12 na podobne parametre, tiez Acer nadviaze na uspech povodnych Asus 1201N-ov nejakou plastovou variantou.
ale s drivermi pod linuxom je to bieda..teda grafika isla po instalcii ovladacov jak sa patri ,no NIC a wifi card..
nato aby som rozbehal ethernet som musel hned menit kernel, az 2.6.35 ju podporuju a s wifi zapasim furt... :/