Problém s obrazom disku
Mám Fedoru 13 a vyskytol sa mi problém s vypaľovaním orazov disku *.iso bez výnimky.
Používam k3b, Brassero nie /skúsil som to aj s tým, ale nešlo to/.
Problém je v tom, že vypáli na disk *.iso. Toto sa mi stalo prvý krát a netuším, prečo nevypáli obraz tak ako má.
Čo s tým môže súvisieť je - "pád archive mounter gvfs /sigabrt6/"
Ďakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-mas prava na pouzivanie cdrom /dev device? (musis byt root, pripadne cez sudo alebo byt v prislusnej skupine)
-skusal si updatnut system? (ak to predtym islo tak sprav downgrade balicku, pripadne sprav dalsi upgrade ak vysiel)
-vies primontovat iso? (mount -o loop /cesta/k/obrazu.iso /kam/pripojit)
už som vyskúšal aj win/nero na tom stroji a s ním to ide. neviem kde hľadať chybu, pretože už som aj k3b preinštaloval a je to stále rovnaké.
keď už ten update - stalo sa mi to práve po ňom
mozes prosim Ta opisat ako napalujes to *.iso? Pretoze tvoje rozne popisy zahrnaju rozne chyby.
Ak nebolo iso napalene ako obraz disku, tak sa asi nejedna o bezny obraz disku ale nieco co sa len tak vola. Bud to bolo zle stiahnute alebo to je nieco zmrsene z SW emuluuceho geometricke ochrany. Co o tom subore hovori nastroj file?
Ak bolo napalovanie prerusene a jednalo sa o normalne iso, tak ma byt v pohode pripojitelne. Tych par blokov obsahujucich alokacnu tabulku sa zvykne napalit vzdy. Len obsah suborov bude 0x00(hex).
Ale, ta chyba s patnutym automounterom, ta poukazuje na zle zaplaty systemu. A ja som ju uz roky nevidel na zivo, ale nevylucujem ju.
cdrecord -V -data priecinok/
prepinac -V aktivuje lepsi vypis, takze ak je nejaka chyba tak by sa ti tam mala vypisat