Zvolil som v GPARTED - Device - Create partition table. Ale čo sa nestalo? Všetko mi zmizlo. Ostal len jeden disk - UNALLOCATED!!! Ani Windows (ten by ma tak netrapil) ale všetky dáta fotky asi za posledných 8 rokov sú preč. Dá sa ešte niečo s tým robiť? Ako zachránim tie fotky? Nahodil som LINUX UBUNTU z LIVE CD. Nič mi tam neukazuje, len jeden disk DISK UNALLOCATED!!! PoraĎte prosím.....dám aj neviem čo, za zachránené dáta z disku.....Urobím s tým niečo??? Vďaka. :-(
Nainštaluj balíček testdisk.
V konzole spusti sudo tesdisk.
Vyber daný disk.
Typ systému partícií je "Intel".
Daj analyzovať.
Quick Search.
A potom nejak popridávaj stratené partície (Ak by to náhodou našlo aj iné ako tam boli, tie ignoruj, hladaj tie čo tam boli.). Dole je nápoveda, ktoré tlačítko čo robí. Radšej sa spýtaj ak si nebudeš dať vedieť rady.
Po pridaní všetkých stratených partícií sprav pre istotu reštart. Následne ešte stále! z LiveCD skús otvoriť tie partície a pozreť či tie súbory sú tam. A preistou ich zálohuj.
Ale aby sa nepovedalo, ze som skodoradostny, skusim ti pomoct. Prvy a stvrty odkaz vyzeraju v pohode.
A nabuduce ked sa budes hrat s diskom tak si odzalohuj dolezite data a nezaskodilo by ani partition table zalohovat:
fdisk -l
jeden prikaz a nemal by si problem.Inak, môžeš ešte skúsiť vyrať tú agresívnejšiu možnosť vyhľadávania dát. Trvá to síce o hodne dlhšie, ale je to spoľahlivejšie. Akurát, že 100% spoľahlivosť zaisťuje len konzistentná záloha a nie program ktorý sa snaží analyzovať a opraviť tento typ chyby.