dochádzkový systém...
Mám elektroniku a potrebujem len soft čo by to ščítaval a vyhodnocoval (tlacil do n
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Jednalo by sa o jednoduche scitavanie casovych udajov a vediet to zobrazit a tlacit. iba niekolko udalosti (preruseni by sa pouzilo).
vsetko je mozne.
hladam jednoduchy sposob ako zobrazit a tlacit nejaky sumar od-do.
co sa tyka ceny no preto hladam ci nieco take jednoduche nieje .
Co znamena ze urcite to spravime???
ak firma tak v akej cene?
hardware je vo vyvoji a teda moze robit to co treba, moze ukladat data do seba alebo ist online .
TCP/IP je dobrý nápad. Teda pokiaľ som to dobre pochopil a ten Linux má byť v PC. Alebo som to zle pochopil a Linux bude bežať priamo v tej mašinke? Dokázal by som taký systém spraviť, pokiaľ by to malo byť niečo jednoduché tak by som to spravil ako Open Source zadara. Pokiaľ by bola požiadavka na uzatvorený softvér, tak to by sme sa už nejak dohodli.
ak to ty urobys zadara tak ja zadara spravim HW a dam ako open.
jednalo by sa o jednoduchu aplikaciu ktora by prijala nejake data (to odkyal a ako nieje zatial dolezite) a zapisala by si to do databazy alebo suboru.
potom ak uzivatel by chcel tak by spravil sumar a vedel pozriet alebo tlacit , maximalne do 100 zamestnancov.
cez usb by sa nacitali rfid karty a cez TCP udalosti alebo aj sprava takeho to HW.
dzairo
PS: jednoduchy HW co nacita udaje z vazenia do internej pamete a potom vies ich nacitat cez USB alebo tak nejak.
to sa da ale treba zohnat ten senzor na vazenie to je nejaky neviem co .... .
mas nejaku inu predstavu
regards
napriklad SD:12;3;8 , a to by znamenalo ze mas SD zaciatok hlaciky , 12 je cislo uzivatela v pameti (ak bude ulozeni v mojeje HW), a 3 je kod tlacidla alebo jednotlivych bytov, 8 je doplnujuci udaj (napriklad cislo citacky).
je len na nas ako to dame do hromady. Preferoval by som komunikaciu v Ascii tvare aby sa to dalo lepsie skusat .
skus aj seriovu komunikaciu do toho implementovat, teraz pracujem na jednej USB citacke (emuluje serovy port vo windowse) a to by sa pouzivalo na nacitanie RFID tagov do programu .
Komunikaciu si predstavujem jednoduchu, nic komplikovaneho , iba same jednoduche hlasky.
alebo mas nejaku predstavu ty?
dzairo
jednoduche prikazi , ako posli posledny zapis, posli cislo karti z pozicie , zmaz poziciu, uloz toto cislo na poziciu , kolko mas volnych pozicii, ... len najnutnejsie mnozstvo (a samo ze , zmena IP adresy, zmena IP adresy softu na druhej strane, uppgrade firmware ... )
Ja vyvyjam externu citacku pre 100kariet na baterie s podporou SD cariet, funguje to autonomne a uzivatel nenpotrebuje ani PC , staci ze vyexportuje data na SD kartu, strci ju do telefonu (ak podporuje sd kartu) a priamo si to pozre v tex subore cely vypis kto kedy a co mal postlacane, ale potrebujem to aj ako vypis a na tlacenie a online pripojenie preto hladam ci nieco take uz nieje.
zelezo nechaj na mna zbytok skus ty.
regards.
PS: ano programujem MCU, Atmel AVR alebo LPC 32bit .