Správcovia projektu GRUB vydali celkovo 117 opráv kódu
Matematik Claus Peter Schnorr a jeho teória, ktorá môže ohroziť šifrovací systém RSA.
Ako posunúť Zabbix na vyššiu úroveň alebo "Čo nenájdete v out of the box inštalácii" odprezentuje séria Zabbix webinárov v slovenčine.
Medzi témami nájdete napr. servisný strom, integráciu Openshift klastrov, monitoring SAP prostredia a iné.
Bola vydaná nová verzia Mageia 8, ktorá je nasledovníkom Mandriva Linuxu. K stiahnutiu sú aj Live ISO s desktopmi GNOME, Plasma a Xfce. Linky na download nájdete na domovskej stránke a na stránkach DistroWatch.com
Server debugpoint.com zverejnil oznámenie o dostupnosti MX Linuxu pre Raspberry Pi aj s inštalačnou príručkou.
TensorFlow je end-to-end open source platforma pre strojové učenie.
Bola vydaná nová verzia Linux Mint 20.1 Ulyssa s LTS podporou - v troch vydaniach s desktopmi Cinnamon, MATE a Xfce. Bližšie informácie ako aj linky na download nájdete na domovskej stránke a na stránkach DistroWatch.com
Na vyše 100 tisíc firewall, VPN gateway a access point controller zariadeniach značky Zyxel bol nájdený účet s administrátorskými privilégiami, ktorý bol zapísaný priamo v kóde firmvéru. Tento účet zabezpečil útočníkovi root prístup či už cez ssh, alebo cez webadmin interface.
Dnes bol vydaný Quassel 0.14-rc1. Quassel IRC je moderný multiplatformový distribuovaný IRC klient.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
;-)
dmesg
a výstup tohoto príkazu (utility) je do/var/log/dmesg
už chápem Tvoju "vzdorovitosť".
Nemám k tomu čo viac povedať.
Fakty, ďakujem Ti za upozornenie, aby som si ešte raz pozorne prečítal, na čo sa to vlastne pýtaš v úvode.
;-)
BTW, samozrejme napíš, ako si dopadol, bude to poučné aj pre ostatných.
proste treba si stiahnut zdrojaky jadra (bud z kernel.org alebo source balicek tvojho distra), upravit init/main.c a skompilovat jadro - v debiane/ubuntu pomocou make-pkg, vo fedore rpm-build alebo si to rucne skompilovat pomocou make && su -c 'make modules_install' ;)
Nemyslim si nahodou logovanie cez syslog? Pretoze ten stary vtip s dmesg uz davno opravili.
Kvoli zjednoduseniu ladenia, mal som program ktory sposoboval zapisovanie do dmesg logu a potreboval som jednoduchym sposobom oddelit nejaku udalost, v dmesg je sice cas ale to sa tazko porovnava. Chcel som spravit to ze spustim program, nastavim vsetko ako chcem, a testne predtym ako kliknem na problematicke tlacitko spravim: sudo userspace-zapis-do-dmesg "XXXXX" a kliknem na to tlacitko v programe, potom staci pozriet do dmesg logu a viem ze tie spravy ktore ma zaujimaju su niekde velmi blizko za riadkom XXXXX.
Neni to nic co by som nedokazal podrobnym ale zdlhavym studiom casov v dmesg logu ale myslel som ze bude jednoduche zapisat tam casovu znacku a uz len pozerat text za nou.
Nakoniec som to vyriesil tak, ze som v dany okamih spustil skype ktore do dmesg logu pri starte zapise 1riadkovu hlasku o pouzivani deprecated socketu. Potom som urobil tu problematicku cinnost v tej aplikacii, potom som pozrel dmesg log, nasiel som tu skype hlasku a studoval logy za tym riadkom.