Vyšlo nové Ubuntu 10.10 + Kubuntu 10.10 + Edubuntu 10.10
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Dnes som nainstaloval, ale nenaslo mi drivre na ATI kartu HD 4570..
Na 10.04ke bezali bezproblemov. Skusal som stiahnut aj najnovsi catalyst, konzola vyhodila chybu..
Vetrak na grafike teraz fuci jak utrhnuty z retaze..
Alebo nahoda. Skusil som este raz nainstalit cez WUBI a nasiel aj ovladac ATI, aj touchpad funguje.
Vsetko vporadecku :)
Lubovolne si prepina Keyboard Layout...
Stlacam 1ku na klavesnici notebookovej, chvilu pise ++ akoze slovenska a chvilu 111
SYSLINUX 3.86 2010-04-01 EBIOS Copyright (C) 1994-2010 H Peter Aurin (to po sebe neviem precitat) et al.
A toto tam ostalo stale a nic dalej, v com je problem???
A okrem toho ked som ho chcel nastartovat znovu musel som dat v biose default setting a odvtedy tam ani nemam USB v ponuke na boot....
1, stiahol si spravnu architekturu ?
2, Vytvoril si to USB cez Universal USB installer alebo jednoducho prekopiroval ISO, resp. rozbalil ISO na usb..
USB tam niekedy neukaze, ked ho nedetekuje. Nemoze ti to len tak prepisat bios.. Mne sa tiez stalo, ze mi takto neukazal USB. Restart a bolo vsetko vporadecku...
Inštalácia Netbook má od výroby rozdelený disk na tri partície - system, HP Tools a HP Recovery. Chcel som nainštalovať kubuntu na system s tým, že ostatné dve partície ostanú tak ako sú. Žiaľ, pri nainštalovaní sa netbook neustále snažil obnoviť windows (pomocou Recovery partície). Takže nakoniec padlo rozhodnutie a celý disk je teraz jedna partícia s linuxom.
Spustenie Rýchlosť načítania je určite vyššia ako pri Win7 Starter. Moje problémy nastali pri Wi-fi, kde som zabudol heslo do siete :) (nakoniec som si ale spomenul).
Užívanie Zbežne som pobehal systém a rozhodol som sa nainštalovať miesto natívneho internetového prehliadača Chrome (nakoľko ho používam na ďalších dvoch počítačoch a spoločne ich synchronizujem). Tu nastal zatiaľ môj najväčší a dosť závažný problém. Zobrazovanie stránok je neskutočne pomalé (Google.sk sa načíta tak do 15 sekúnd) - tak ako aj v Rekonq tak aj v Chrome (Chrome je ale ešte pomalší). Chcel som nainštalovať aj Dropbox, no keď začal sťahovať potrebnú inštaláciu samotný Dropbox inštalátor tak som ho asi po 15 minútach vypol, lebo sa pri sťahovaní dostal asi tak po 6%. Zatiaľ si tak trochu nadávam, že som sa do toho dal...nie som veľmi spokojný, no verím v to, že sa mi tento problém podarí vyriešiť.
ak nevies ci mas IPv6 zapnute alebo vypnute skontrolujes to tymto prikazom :::
cat /proc/sys/net/ipv6/conf/all/disable_ipv6
ak vypise 0 je zapnuta ak 1 je vypnuta
:-)