Čierná obrazovka pri odhlásení užívateľa
Ubuntu 10.04, VGA Nvidia GF FX5500 128MB, ovladac nvidia-173
Problem je v nazve. Ale robi to len vtedy ked je nainstalovany uzavrety ovladac graf. karty od nvidie. Proste odhlasim uzivatela a namiesto prihlasovacej obrazovky je cierna obrazovka a pomoze len tvrdy restart.
Ked odinstalujem dany ovladac tak odhlasenie funguje dobre lenze vtedy zase 3D akceleracia je omnoho slabsia. Napr. 720p filmy sekaju a glxgears je 725 oproti 14000 co je celkom velky rozdiel.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
No ja mam v system/sprava/ovladace hardwaru len dva ovladace a to:
NVIDIA verzia 173 a NVIDIA verzia 96
Tu 96-ku este nemam vyskusanu tak pockam na teba co napises.
A tebe funguje s 173 driverom odhlasenie korektne?
Medzitym som si nainstaloval 96 driver. Odhlasenie sice funguje ale nie uplne. Ak sa odhlasim vtedy kedy je prihlaseny len jeden user funguje v poriadku, ale ak je prihlasenych viac userov naraz, tak pri odhlaseni jedneho zase len cierna obrazovka.
No zatial si ponecham tento driver a po case a aktualizaciach skusim znovu 173-ku. Lebo 96 sice dava rovnake hodnoty glxgears ako 173 aj 3D a 720p ide korektne ale pri minimalizovani okien z plochy na panel a pri prepinani ploch ma pomalu odozvu.
Asus NVidia 9800 GT Hybridpower 512MB, PCIe
a grafický ovládač NVIDIA 195.36.31.
Občas, asi tak po každom 30. odhlásení mi zostane tiež iba čierna obrazovka a mŕtva klávesnica. Neviem, ako sa to správa s nv ovládačom, lebo ho nepoužívam.
X Server 1.6.3
KDE verzia 4.2.4
všetko 64-bit
Ak tvrdým reštartom myslíš tlačidlo Štart na mašine (ACPI power button), tak tiež to tak riešim.
Ano ten tvrdy restart je fyzicke restartovacie tlacitko na masine lebo klavesnica vobec nereaguje.
Tiez by som si popozeral vsetky dolezite logy ci niekde predsa nevyhodi neaku chybu, keby boli prazdne tak sa pripoj na tu masinu cez SSH a spusti
startx -- -logverbose 6
. Niekedy pomoze aj instalacia uvesafb ;)Preco? To vobec netusim, ale faktom je ze teraz ked si odhlasim uzivatela tak sa uz objavy namiesto ciernej obrazovky, prihl. obrazovka s vyberom uzivatelov a mozem si prihlasit uzivatela ktoreho chcem, tam aj spat.
Problem robi uz len vtedy ked si chcem odhlasit jedneho uzivatela pri viacerich prihlasenich uzivateoch. Vtedy sa objavy ta cierna obrazovka a vobec nereaguje ziadna klavesova akcia. Nastastie nepotrebujem caste prepinanie medzi uzivatelmi takze ma to zatial az tak netrapi.
Ale patral som potom na roznych forach a vraj tento problem sposobuju uzavrete ovladace od nvidie, ktore nespolupracuju korektne s niektorymi monitormy.
teda ak nie je podmienkou ze dany uzivatel sa musi uplne odhlasit.